Palanda s přistýlkou nebo bez?

tomikjoejoe
13. lis 2016

Tak přikládám dnes druhý a na poslední dotaz. Máme v jednom pokojíčku tři děti - syn 4 roky, dcera 2 roky, a syn necelý rok. Zatím máme dvě malé postýlky a jednu velkou postel. Velkou postel, ale musíme přestěhovat do jiné místnosti, takže vážně uvažujem o pořízení palandy. S tím, že ze začátku by dvě starší děti spaly na palandě, a až nejmladší vyroste byly by na palandě kluci a dcera by měla svoji postel.

Nejstarší syn by měl spát na horní posteli, se zábranou samozřejmě. S postele nepadá ani v noci moc necestuje, ale manžel s tím stejně nesouhlasí, takže vychází nejlépe palanda s přistýlkou, s tím, že by obě starší děti spaly dole a časem by se starší přesunul nahoru. Na internetu jsem našla spoustu paland s přistýlkou i úložným prostorem, ale žádná se nijak zvlášť nezamlouvá. Nosnost je cca 80 - 90 Kg, u normální palandy je vyšší. Navíc bych byla ráda, aby postel měla i nějaké poličky a také klukům ideálně vydržela do dospělosti. Pochybuji, že se nám zvýší příjem, takže děti budou pravděpodobně vyrůstat v bytě 3+1 v jednom pokoji i nadále. Takže bych raději koupila bytelnější palandu, co trochu vypadá, než postell během několika let měnila.

Máte nějakou odzkoušenou palandu? Případně jak řešíte spaní a v budoucnu i psací stoly v pokoji pro tři děti (klasický panelákový obdélníkový pokoj s jedním oknem)?

Děkuji za odpovědi.

jani76
14. lis 2016

Já teda půjdu brzy do tohodle, děti jsou v mini pidi pokojíčku s jedním oknem také. Je to postel víceméně pro 3 a dá se i rozložit příp. na dvě oddělené postele. Přistýlka samozřejmostí, na poličky bych se vyprdla.

tomikjoejoe
autor
16. lis 2016

@jani76 na to jsem také koukala, ale nosnost je 80 - 90 Kg, nejsem si jistá, kolik to vydrží.