Postýlka a peřinky pro půlroční miminko. Co používáte?

beatty
9. čer 2020

Jak spí vaše +- půlroční děti? Máte normální peřinky, hnízdečko, používáte spací pytel...?
To naše malé miminko už totiž pěkně povyrostlo a přemýšlím, jak to zařídit na další týdny a měsíce.

Z dětské peřiny mám trochu obavy, aby si to třeba nepřetáhl přes hlavu. Z hnízdečka nám už prakticky vyrostl, tak zvažuju, jestli pořídit větší, nebo jestli existuje něco šikovnějšího.
Spací pytel je fajn, ale s ohledem na noční kojení mi zatím přijde praktičtější sólo přikrývka.

Jenom upřesním, že přes den spí v naší posteli, stejně jako v noci po prvním nebo druhém kojení putuje do postele za mnou.
Ale velká peřina je těžká a zajištěná, takže tu si nikam nepřetáhne.

Děkuju za tipy a sdílení zkušeností.

areh
9. čer 2020

@beatty po tom, co se syn nevešel do zavinovačky. Asi tak ve 3 - 4 m, tak jsem ho přikrývala normálně dekou. Nikdy se mi nestalo, že by se do ní zamotal nebo si ji jen dal přes hlavu.

lida9
9. čer 2020

taky normalne dekou, prip kdyz se moc odkopaval, dala jsem deku na sirku a rohy zastrcila pod matraci🙂

klovalka
9. čer 2020

nedám dopustit na dětský spacáček. Hodně se v noci převaluje a peřinku si pořád odkopával..

emamaira
9. čer 2020

Za mě spací pytel, kojit se může i v něm 🙂

beatty
autor
9. čer 2020

@emamaira jako asi by se to dalo. Jak se rika, vsechno jde. :D Jenom me nejak neprirostl k srdci. Mam pak strach, aby ho nemel pod sebou nejak pomackanej a nespal na hrbolech. 😄 A taky se mi lip prituluje dite bez toho pytle.
Ale mozna na nejake to mezidobi by nebyl spatnou volbou, no. 🤷🏻‍♀️😀

beatty
autor
9. čer 2020

@lida9 to by vlastne nemusel byt spatnej napad, zajistit to zastrcenim. 👍

malenka3
9. čer 2020

Normální dětskou peřinu, rozhodně se spíš odkope, než přikryje hlavu. A těžká opravdu není.

petulejan
9. čer 2020

Tak malá když je ve své postýlce,kde má hnízdo a spí v pytli,tak spí krásně,ale jakmile ji po prvním kojení nechám u sebe,tak pořád cestuje,že se nevyspim,ale když dám do postýlky,tak pláče. Takže za mě hnízdo dole rozvazat,pytel má pohodlný z fleecu a nejlépe kdyby si opět zvykla ne celoroční spaní v postýlce 😊

jana_zofie
9. čer 2020

Malá má 4 měsíce a asi před měsícem jsme plynule přešly ze zavinovačky na minipeřinku - tenkou lehkou péřovou, dárek od tety. Taková polštářová velikost, cca 75x75 cm. Nejdřív jsem moc nechtěla, protože peřinka a k tomu peří, ale teď jí ji prakticky závidím, jak je to nadýchaný a měkký. V noci tak maximálně otočí hlavu zleva doprava (a taky je pravda, že ze začátku mě dost uklidnilo, že máme monitor dechu). A usne pod ní i v noci po kojení. Tak nějak mi prostě jednou po kojení usnula na posteli a už se mi ji nechtělo balit do zavinovačky, tak jsem ji přenesla a přikryla peřinkou. Udělala jsem to tak párkrát a pak pod ní začala sama večer usínat. Přes den spí na posteli, protože 1-2x za den usne při kojení a přenášet ji přes den je riskantní (poslední dobou když není tma občas buď neusne nebo jí to hrozně trvá).

me_druhe_ja
9. čer 2020

Od porodnice do teď (skoro 7m) spí v hnízdě a zakrytý rozvazanou rychlozavinovackou. Hnízdo už má teda dávno dole rozvázane. 🙂 Ale asi brzo koupím peřinku, ty rychlozavinovacky začínají být krátký.

beatty
autor
10. čer 2020

@me_druhe_ja to uplne presne nas pripad. Proto prave zvazuju, jak ted dal 😄

lizzie02
10. čer 2020

@beatty používala jsem normální dětskou peřinku od začátku, že začátku jsem ji zastrcila kouskem pod matraci, aby si ji nepretahl 😉 ale jak se píše, většinou byl odkopany a to je doteď, několikrát za noc ho prikryvam, spací pytel jsme vyzkoušeli a nevyhovoval nám😉