Používáte pro děti pouze dětské opalovací prostředky?

agne
9. črc 2015

Klasika, došel nám doma dětský opalovací krém, tak jsem improvizovala a namazala dítě "dospěláckým". Risk se vyplatil a batole to přežilo...
Ale dovedlo mě to k této otázce:
Kupujete pro děti opalovací přípravky zvlášť nebo máte jeden "rodinný" tak říkajíc pro všechny - za předpokladu, že má dítě "bezproblémovou" pleť?
Přece jen k moři zatím nejezdíme a za léto dva, tři nespotřebujeme a trvanlivost je většinou omezená...
Děkuji za info a přeji bronzové opálení bez spálení 😎

lavita
9. črc 2015

já mám teda extra pro děcko, biodermu. a věřím, že z dospěláckýho by mu kůže taky neslezla 🙂

lu777
9. črc 2015

od zhruba 4 let používám opalovací krémy pro celou rodinu stejné - většinou z DM drogerie... mám s nimi dobrou zkušenost

kalo
9. črc 2015

Ano, dětský opalovák 50 faktor a my dospělí používáme jejich 🙂

vrabcak0007
9. črc 2015

ano, mazali bychom se klidně jedním - nejspíš tak do 5ti let tím dětským, ale každý se opalujeme jinak, takže pro malýho mám dětskou 50, manžel 30 a já se opaluju dobře, tak jen pro velký hicy mám 10... 🙂

martasek
9. črc 2015

Tak určitě to dítěti nijak neublíží, si myslím, důležitý je ochranný faktor. Na druhou stranu si myslím, že v pohodě jedno balení dospělého a jedno balení dětského krému za léto spotřebujete, nemažeš přece jen u moře, ale i na procházku, na zahradě, na koupáku, na chalupě.....my teda máme spotřebu docela velkou. A taky kupuji už jen v DM 🙂

miriska
9. črc 2015

doma vyrobenej krém pro celou rodinu, když už teda je někdy potřeba

maraida
9. črc 2015

Já kupuju 3leté dceři dětský.Momentálně má Niveu faktor 30. Nám kupuju podle ceny a akcí. včera jsem zrovna koupila v DM ty jejich, 30 a15 faktor.

veruska007
9. črc 2015

Ano... celá rodina se mažeme dětským. Máme z DM, faktor 30 a 50. Spokojenost maximální, vrátili jsme se teď z 10 denní dovči u vody, teplota 35 - 40 st., spálení nejsme nikdo.

jasminecek
9. črc 2015

Upřímně, do jednoho roku jsem mazala dětským, ale po jednom roce na to prdím. To složení není nijak extra odlišné od dospěláckého. Tuhle jsem měla nějakou příliš zdravou chvilku a naběhla jsem do DM a koupila ten jejich Alverde opalovák, že tam jako nejsou žádné srajdy a tudíž tím syna namažu. Po prvním namazání jsem byla zpocená až na zadku (absolutně jsem nebyla schopná ho rozetřít, ostatně jako většinu dětských opalováků), navíc syn mi neustále zdrhal, takže jsem se naštvala a mázla ho obyčejným sprejem Sun Dance z DM. Nemastný, hned se vstřebal, takže už to neřeším...ale syna mažu jen v úporných vedrech, když to fakt praží, jinak většinou chodíme ven kolem 9 hodiny ráno a pak až třeba v šest večer a to už nemažu vůbec ani v jednom případě.

prcekverunka
9. črc 2015

Já to mám spíš opačně - mám dětský pro malou a když už je třeba, tak se ním máznu i já 😀

gepe
9. črc 2015

Ano mame zvlast dospelacky a detsky, oboje Bioderma. My mame 30 a mala 50+. Daji se koupit i jako balicek dohromady za lepsi cenu nez samostatne, nemaji spotrebu pouze 1.rok. Oboje se vyborne roztira, nebarvi pradlo. Obcas jsme se namazali detskym, nebo malou nasim, kdyz jsme jeden ci druhy zapomeli. Pro malou (22m) radsi vyssi filtr je po nas svetly fototyp. Nikdo se stale nespalil, ani neosypal 🙂

baris
9. črc 2015

kupuji jen dětský opalovací krém - 50 a mažu tím všechny. Holky mažu pořád - i když jdeme jen naproti do obchodu.

Nejsem žádná eko bio matka .... ale bez opalovacího krému nesmí vyjít ven. Můžete se spálit, i když sluníčko nesvítí a ta kůže si to pamatuje.

frndafrrr
9. črc 2015

Určitě neublíží dospělácký, ale kupuji zvlášt, neboť malého mažu 50tkou a nám stačí 15ctka 🙂

sara84
9. črc 2015

Ja mam jeden detsky astrid pro celou rodinu a ok, bez problemu!

olusenka
9. črc 2015

pro děti používám buď výhradně dětský opal. sprej nebo nějaký s vysokým faktorem (např.50) bez chemických filtrů (s minerálními filtry).
Právě nedávno jsem četla test na opalovací krémy, kde bylo jasně uvedeno, že dětské se liší tím, že jsou dražší a mají lákavý obal s obrázkem, složení je stejné, takže asi tak.

pouzarovaj
9. črc 2015

Dceru mažu dětským, nicméně v předposledním DTestu bylo psáno, že existují pouze 2 rozdíly mezi dětskými a dospěláckými opalovacími přípravky a to je cena a veselé obrázky na obalu..byl to delší článek, nicméně v souhrnu mezi nimi není rozdíl.

jitavrtule
9. črc 2015

podle d-testu neexistuje nic takového jako "dětský " krém - složení je stejné, jediné co je skutečně dětské jsou ty obrázky na obalu.

lubinkova
9. črc 2015

Dětské opalovací krémy mívají minerální filtry- minerály rozdrcené na padrť, od kterých se odráží sluneční paprsky. Tyto krémy fungují hned po namazání. Dospělácké mají většinou chemické filtry- je u nich potřeba delší čas, než začnou působit. Ne každé dítě snese ty chemické filtry, ale jinak je to asi fuk 🙂