Skleněná kojenecká lahev, lze použít savičku Avent?

janka12
19. únor 2015

Ahoj maminky, ráda bych koupila skleněné lahvičky pro ročního syna i s obalem, aby se hned nerozbily . Např. Cherub (ty nabizeji rovnou s obalem). Mam silikonové savičky Avent. Máte zkušenost, zda lze savičku Avent použít??? Ze silikonové savičky se do teplých nápojů neuvolňují všechny možné chemikálie jako z plastových lahviček (bez napisu BPA free)?
Ochrání skutečně obal lahvičku? když spadne na zem, vydrží?
Moc děkuji za zkušenosti.

adelaslaba
19. únor 2015

@janka12 mám koupené dvě lahvičky, moc jsem chtěla skleněné. Sklo je lepší než plast. Jen jsem se bála rozbití, to by měl chránit ten silikon. Mám asi i savičky od Aventu tak to do večera zkusím a napíši.

guinea
19. únor 2015

@adelaslaba Taky si počkám na odpověď 🙂

adelaslaba
19. únor 2015

Tak jsem to zkoušela. Avent savička je delší, ale pasuje tam měla jsem to min. 2 hodky na boku jestli to poteče a neteklo to. Jen jak je delší, když se dá plastové víčko, tak je savička trochu nahlá, asi může téct do toho víčka.

janka12
autor
19. únor 2015

@adelaslaba Super, mockrat dekuji za ochotu a informace. A používáš ty sklenene lahvičky? Jsi spokojena? vydrzi trochu? Nejsou uplne levne, tak bych nerada, aby se hned rozbily. Lahvicka detem pada kazdou chvili. A jakou mas znacku?

adelaslaba
19. únor 2015

@janka12 já je mám teď nové, koupené na třetí miminko. Čas ukáže, ten silikon by je měl chránit, je tedy slabší než jsem očekávala. Mám koupené https://www.malvik.cz/Vse-ke-krmeni/Lahvicky-a-...
U nich ten silikon ukazuje i teplotu což dost pomůže.

adelaslaba
19. únor 2015

@janka12 Ještě jsem přemýšlela nad https://www.malvik.cz/Vse-ke-krmeni/Lahvicky-a-... ale zde mě odradila cena. Dle obrázků mi připadá ten silikon silnější. Neměla jsem možnost si je prohlédnout.

janka12
autor
21. únor 2015

@adelaslaba Mam vyhlidnute lahvičky, které mas. Není to tedy nic levného, ale levnejsi lahvičky nemaji ochranny obal. pojedu se na to podivat do prodejny a uvidim. Jestli se po prvním padu rozbijou, tak to bude hodne drahy špás 🙂

janka12
autor
21. únor 2015

@janka12 Lahvicky jsem dnes koupila a uz je deti ozkousely. Jen jsem neprisla na to, k cemu slouží ten tenky pruzny krouzek, který v lahvicce byl. Když jsem ji rozbalila, nevsimla jsem si, kde byl krouzek umisteny. Při pouziti se savickou potřeba nebyl. lahvička bez nej netekla. tak z toho nejsem moudra.

janka12
autor
21. únor 2015

@adelaslaba
Lahvicky jsem dnes koupila a uz je deti ozkousely. Jen jsem neprisla na to, k cemu slouží ten tenky pruzny krouzek, který v lahvicce byl. Když jsem ji rozbalila, nevsimla jsem si, kde byl krouzek umisteny. Při pouziti se savickou potřeba nebyl. lahvička bez nej netekla. tak z toho nejsem moudra. Muzes mi prosim poradit??
Také mi není jasne, zda se muze savicka, sroubovaci krouzek a vicko vyvarovat. sklo ano, to tam pisou, ale o ostatních castech se nezminuji. Vyvarovala jsi vse?

adelaslaba
22. únor 2015

@janka12 Ten proužek jestli se nepletu byl mezi tím uzávěrem a sklem. Možná je jen provizorní než se tam dá silikonová savička.

adelaslaba
22. únor 2015

Když jsem to rozdělávala tak ta savička byla v lahvičce v sáčku. Tak třeba opravdu slouží jen na mezičas, před používáním, jak jsem zkoušela ten Avent tak ten je o něco silnější v té spodní části, která se dotýká skla.

Co se týče vyvařování tak, já budu vyvařovat vše jako u Aventu. Myslím, že to ničemu neuškodí.

janka12
autor
22. únor 2015

@adelaslaba moc diky za informace. At Ti lahvicka slouží 🙂

lenkasubrtova
24. bře 2015

Pro mimčo jsem koupila tyto láhve. Jsou to lifefactory. Jsem z nich nadšená. Líbí se mi, že ty lahvičky ,,rostou,, s dítěten, jenom se vymění saviča za pítko. Lituju že jsem jich nekoupila víc. Takže objednávám znovu pro dceru a manžela do práce. Nejlepší cenu jsem našla na pijemezeskla.cz

raaduska
23. lis 2015

Zdravím, zvažuji koupi CHERUB BABY lahviček..mám doma už klasické savičky Avent..ty řady Classic. Používáte je některá na tyto lahvičky a pasují? A prosím Vás, když budu chtít lahvičky sterilizovat, musím ten silikon z té lahvičky sundat nebo můžu i sním? jak jde případně dolů? Díky moc

janka12
autor
25. lis 2015

@raaduska silikon musí z lahvičky pryc. vysoka teplota při vyvarovani by ho zničila. dle navodu bys nemela lahvičku se silikonem davat ani do mikrovlnky. ja ho do mikrovlnky davala a nic se mu nestalo.

raaduska
26. lis 2015

@janka12 Ahojky, díky za zprávu. Tak já už před 2 dny lahvičky objednala a čekám na doručení. To je škoda, že nejde sterilizovat i s tím. Já budu MM ohřívat v ohřívačce, což asi taky nepůjde. Ale zpočátku to je jedno, když si mimčo ještě nebude držet lahvičku samo, a pak už nebudu po každém použití vyvařovat, třeba už jen jednou za den. Právě jsem se teď dívala, že u té Lifefactory se může vyvařovat i s tím silikonem. Ale to už je jedno, jsou objednané 🙂