Spací pytel pro děti, máte ho? Líbí se dětem?

kathy.skal
18. dub 2013

No, nevím, jeslti jsem v úplně správné kategorii 🙂 chceme jezdit s dětmi pod stan i hodně jezdíme po chalupách a tak, a přemýšlím nad tím, že bychom jim koupili spacáčky - nemyslím, takové ty na spaní do postýlky, ale opravdové spacáky v dětské velikosti. Máte je někdo, líbí se v tom dětem, máte s nimi dobré zkušenosti?

calabasa
19. dub 2013

my jsme byli s roční dcerou koukat na tatínka jedoucího řeku v Alpách - i když červen, tak přece jen v noci chladno, dcera jej nechtěla mít zapnutý na usínání - ona je fakt ďábel mletí se, jinak naprostá spokojenost - pod sebou nafukovací karimatku a deku, bavilo si ji v tom hrát i přes den - jen teda nebyl na výběr jiný než od Rakoncaje: Sir Joseph - dobře se podívej na teplotu "komfort" - vše ostatní mi přišlo tak na spaní na chatě

editah222
19. dub 2013

@kathy.skal my máme pro děti tyhle spacáky http://www.hanibal.cz/vybaveni-pro-deti/detske-... a maximální spokojenost. Stejně jako Calabasa i u nás je trošku problém s usínáním, nelíbí se jim mít spacák zapnutý, takže přes ně máme danou teplou deku a jak usnou tak je zapnu 🙂
Důležitá je i dobrá karimatka, taky doporučuju nafukovací.

konidana
19. dub 2013

My máme pro děti spacáky od CONDORa. Do roka stačil klasický fusak a pak jsme koupili nejmenší standardně vyráběný dětský spacák, tedy 120cm. Příští zimu (po pěti letech) už budeme muset holce pořídit větší. Vybrali jsme Spací pytel CONDOR VI + DT , protože s dětmi jezdíme ven po celý rok. Lze se s nima domluvit a na objednávku ušijí třeba i jiné barevné kombinace než mají na skladě. Od loňska se nám na léto osvědčil levný dekáč pro dva z TESCO, ve kterém spí manžel s dětmi dohromady. Nemusíme tahat tolik spacáků. Ale já bych se ale ve spacáku s někým jiným nevyspala. Děti jsou na spacák zvyklé od malička, takže není problém. Ze začátku kluk nechtěl zapínat, tak se mu spacák zapnul za chvíli. Problém je (tedy hlavně v zimě), že pořád občas v noci vyleze. Já to třeba uhlídám, ale manža spí jak špalek celou noc, takže mu už párkrát nastydl.

konidana
19. dub 2013

Na léto (jaro a podzim) bohatě stačí karimatka klasická pěnovka. Pro děti uděláte z jedné dvě a ještě je možné je zúžit. Do stanu je dobré mít karimatky tak, aby pokryly celou šíři, nebyly přes sebe a nemohly se tak šoupat.

kathy.skal
autor
19. dub 2013

@konidana to je super nápad s tou rozpůlenou karimatkou. Já ty nafukovačky moc nemusím - jsou těžší než pěna, a pokud by měl člověk tahat čtyři, tak už je to znát, když se ještě připočítají věci pro děti.

konidana
19. dub 2013

@kathy.skal No jo, ale zase jsou skladnější. Když jedeme na víkend, tak bychom 4x pěnovku fakt neměli kam dát. Takže my my dospěláci máme nafukovačku (taky už mně kdeco tlačí) a děti malý pěnovky. Na zimu jim už taky koupíme nafukovačky - ty nejlehčí zkrácený.