Speciální masáže pro těhotné, existují?

bielamacka
19. srp 2014

Ahoj, docela mě teď, jak se zvětšuje pupíno, začaly bolet záda. Existují nějaké speciální masáže pro těhotné? Smí se to vůbec?

enidka
19. srp 2014

Určitě 😉 jsou přímo spešl pro těhotné,ale co jsem u někoho někde viděla,tak šel i na břicho a to se mi teda silně nelíbilo (jsem masérka 😉 ). Takže když masírovat těhotnou,tak zásadně vsedě,bez nějakého tepání a mlácení a taky spíš jemněji a vyhýbat se bříšku...já sama byla v 6měsíci na reflexní masáži,dělal mi ji fyzioterapeut jemněji než normálně a i tak jsem to musela pak minimálně půl hodiky vydýchávat 😉 zkus si třeba záda vypodložit (hádám,že tě bere bederka),suchý teplo. A když na masáž,tak opravdu někam na rehabilitaci nebo ke zkušenému masérovi 😉

malydelfin
19. srp 2014

Ahoj,
jsou speciální masáže pro těhotné (mám zkoušky na speciální těhotenské masáže). Je to ale především o nohách a o zádech poměrně málo, protože by to mohlo vyvolat porod. Ne každý masér se do toho pustí a musíš být naprosto fit bez jakýchkoli problémů. Dokonce ani cukrovku mít nemůžeš. Je to fakt nebezpečný. Ale pokud je to provedeno dobře, je to docela úleva - alespoň na chvilku. Sama jsem je v těhotenství absolvovala a bylo to super. Bohužel, to uvolnění nevydrželo dlouho 🙂

bielamacka
autor
19. srp 2014

@enidka no bederka i mezi lopatkama - bohužel mi už narostly docela solidní prsa ☹

@malydelfin no jo, jenže má potom cenu to riskovat, když vlastně se vždycky může něco stát? Co já vím, jestli nemám nějaké potíže skryté, žejo 🙂

malydelfin
19. srp 2014

Chápu pochybnosti, ale pokud je to zkušenej člověk, tak ví co si dovolit může a co ne a je to taky o individuálním vnímání budoucí maminky. Pokud se zrovna cítíte dobře a nemáte žádné komplikace, šla bych do toho. Jen si najděte někoho fakt šikovnýho a musíte mu plně důvěřovat. Doporučím spíš ženu, ideálně co má děti, protože přeci jen ví co pomůže a co může být nebezpečný.
A hlavně co je důležitý, jakmile nebude cokoli příjemného, i kdyby jen trošičku - okamžitě přestat a změnit nebo úplně ukončit masáže.

Přeju vám ať si to hlavně v klidu užijete. 🙂

bielamacka
autor
19. srp 2014

@malydelfin no já mám kamarádku, která je výborná masérka, učí na škole pro kosmetičky a školí pro mezinárodní kosmetickou firmu, co má salony po světě - chodím k ní už x let.... takže jestli někomu věřím, tak jí.... zkusím se s ní domluvit, ale pro jistotu to ještě proberu s doktorkou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru