Týdenní holčička má opruzeniny - jaké používat plenky?

duhovakony
29. črc 2018

Ahoj holky mam tydenni holcicku a ma trochu opruzeninky...ubrousky jsme vymenily za repikovy odvar... a ted bych zkusila i jine pleny...pouzivame pampers sensitive

barusilonka
29. črc 2018

@duhovakony od narozeni používáme Dada plenky a Dada ubrousky. Male budou 3 mesice a jeste nebyla opruzena.

mataharyy
29. črc 2018

U našich dětí fungovali jen látkové pleny a ve stavu nouze snesli Tesco pleny (teď jsou tuším zelené...?), ale to opravdu jen ve stavu nouze. Všechny "super" značkové pleny jako Pampers byla rychlá cesta do pekel (když prominu že strašně smrděly už když jsem je vyndala z obalu)... A když bylo vedro tak bez plen a větrat...

duhovakony
autor
29. črc 2018

@barusilonka dekuju za radu..take me napadlo je zkusit...jeste se zeptam jsou sehnatelne v lekarne a nebo i v drogeriich? Ptam se protoze u nas v drogeriich jsem je moc nevidela...ale chodim hlavne do tety tak treba je maji v dm ci rossman?

78marcela
29. črc 2018

@duhovakony Dada kupuju na procvrcky.cz. Jinak dcera taky byla věčně opruzena. Pomohl až imazol, a po něm jsem koupila v lékárně perlan, nastrihala a omyvala jen čistou vodou s kapkou mycí emulze sebamed. Pak už nebyla opruzena nikdy. Vadily ji hlavně ty ubrousky.

ropetra
29. črc 2018

Na opruzeniny nam zabral Sudocrem. A zadacek omyvat vodou a ne ubrousky.

monny3
29. črc 2018

Na opruzeniny je opravdu nejlepší ten řepík, to děláš dobře, žádné mastičky nejsou potřeba (syn atopik s citlivou pokožkou, vlastní zkušenost) 😉 Plenky jsou nejlepší co nejméně chemické (takže ne Pampers a jiné komerční značky), jsou bělené chlorem, vevnitř různé chemické gely, no nechtěla bych to mít na pokožce. Skvělé jsou Naty (mají v globusu), Bambo nature také dobré (mají v lékárnách), nejméně eko ale pořád jakž takž dobré jsou v DM Babylove nature (našemu malému vyhovují) 😊

ela90
29. črc 2018

Ja jsem pro malou pouzivala z dm babylove nature a a za me 1* ... opruzeniny mela jen jednou kdyz jsem vymenila znacku.

veronikaveronikaveronika
29. črc 2018

Taky se přikládám. Omývat jen vodou. Žádné ubrousky 😉 čistá voda usušit trochu maznout a super. Může být i bez doma když jsou taková vedra. Jinak mě se malá neoprudila jen z Dáda fialových. Jinak skoro vždycky. Po delším používání měla ze všeho opruzeniny..z kraje jsme měli Pampers ty zlaté ale když je změnili tak taky pak na prd🤔🙄

cuuza
29. črc 2018

Nám při oprizenine zabralo větrání, pleny babylove z dm a sudocream.

priefi
29. črc 2018

@duhovakony my jsme pouzivali pampers premium care a bez problemu. Po pouziti vlhcenych ubrousku vezmi i latkovku a zadecek osus, vlhke prostredi diky vlh.ubrouskum muze byt urodnou pudou pro opruzeniny

duhovakony
autor
29. črc 2018

Diky maminky za tipy... zitra tatku vysleme na nakupy a snad bude zlepseni.
Ubriuskum sem dala sbohem...jedu na perlanu a repikatym odvaru a ted dam sbohem i pamprs...i kdyz jedina vyhoda ze fakt neprotecou

evee24
29. črc 2018

@duhovakony bella happy. Mají tam složku ze zeleného čaje. Máme taky hodně citlivou pleť a po každém prebalení bepanten a nebo sudocrem.

leneee
29. črc 2018

@duhovakony za nas nejlepsi tesco zelene, jsou takove papirove, jinak hodne casto vetrat zadecek.

lizzie02
Autor odpověď smazal
Zobraz
pavlinakm
29. črc 2018

Za sebe mohu doporucit vetrat (dat pod miminko savou podlozku a aspon 3x za den na 15-30min nechat vyvetrat).
Ja mela prebalovak v koupelne a oplachuji zadecek zasadne pod vodou, bez mydla. Jakmile pouziji jen ždibinek mydla nebo vlhcene ubrousky hned je cervena, podrazdena pipka. A to i ted v 19mesicich.
V pocatku zarudnuti nebo jako prevence je dobry Bepanthen plus mast, pri uz vice opruzenrm Sudocreme, Infadolan nebo Imazol.
Mam vyzkousene pleny Pampers zelene, oranzove, Albert sovicky, Dady a myslim ze Bella Happy. Nejlepsi jsou plinky co nemaji v sobe gelovou napln nebo jak to nazvat ale obycejnou jakoby vatu. A bez parfemace. To splnuji Bella Happy, ale jsou celkem tvrde nepoddajne. I kdyz u novorozence to nevadi, tam je dobre ze ma nozky od sebe a nema jeste moc pohybu. A pak Dady, ty jsou asi best. Dlouho jsem kupovala i ty z Alberta sovicky, bylo to jak ty Dady. Ale nedavno inovovali a je to katastrofa, maji ten gel. Jinak ty Pampersky sice hezky sedeli na zadecku, ale jsou necim napustene, parfemovane a v naplni maji taky ten gel. Takze za mne Ne.

ladyhacek
29. črc 2018

pleny - každému vyhovuje něco jiného za mě jsou dobré i z DM. Teď na druhého (krom látkových) jsem pořídila Bambo - jsou ekologičtější a nejsou napuštěny chemikáliemi. (dělají i ubrousky)
Jinak zadeček hodně větrat a doporučuji sudocreme (nepoužívala jsem jej jako prevenci, ale až když byl problém.
Někdy můžou být opruzeniny z "agresivní" stolice - takže za mě i se podívat na stravu (třeba kyselejší - maliny, rybíz.... )

misa357
31. črc 2018

@duhovakony Latkovky střídám s eko plenkami a nemáme vubec problém s opruzeninami. Jediný celkem eko o kterých vím, že mají v drogerii, jsou Dm nature a bývají furt vyprodaný. Dobrý za pěknou cenu jsou taky Bamboo. Nejlíp tyhle šetrnější věci seženeš na netu.

ivuska1986
31. črc 2018

@duhovakony ahojky, nedoporučuje se uzivat pampers plenky u novorozenců, jsou napusteny nejakym hnusem, ale pry jen ta prvni velikost, pak uz dobrý-rikala nam porodni asistentka na kurzu-za sebe muzu rict, ze jsem byla spokojena s plenkami - Albert sovicky, babylove DM. Jinak prdelku mazu Rybilkou neo a ubrousky nepouzivam vubec - vodu a omyvam perlanem.

dixi86
31. črc 2018

Malá(ted skoro 2m) byla po pampers opruzena jak blazen a to pouzivam perlan a jen vodu. Nejlepsi jsou z dm ty jejich pleny. Jinak latkovky samozrejme.

zrzeckas
2. srp 2018

@duhovakony pry je velice dobry odvar hermankovy.... Jinak ja jsem preventivne nazala sudocremem a kdyz se mala oprudila tak castejsi vymena plenky aby byla co nejvic v suchu a sudocrem doporucila doktorka, pomohl velice, za opruzeni mohla trochu babicka, ta nemazala a spave dite, jsem musela vyuzivat kazde situace.

emilkamilka
25. říj 2018

plenky jakékoliv, jde hlavne o to, používát krém proti opruzeninám, zadeček umývát čistov vodou a větrat

pavlinar
25. říj 2018

Mně se teď malá hodně oprudila, střídám látkové a jednorázové pleny, zadek jsem myla vodou a perlanem, vlhčené ubrousky jen vyjímečně venku... koupila jsem mycí olejíček Medvídek od Eone, a super, po pár dnech má krásnou prdelku 🙂 a ano, větrat určitě...

emilkamilka
15. lis 2018

několikrát denně umývat čistou vodou, větrat a natírát krémem proti opruzeninám. Pleny nevím, my měly bílé pampersy.