V čem připravujete příkrmy?

garalela
31. kvě 2018

Maminky, co se hodí za náčiní a přístroje pořídit na přípravu domácích přikrmů? Používáte někdo takové ty parní vařiče mixéry v jednom? My doma nemáme ani parní hrnec ani běžný pařák, takže budu muset neco nakoupit. Co se vám osvědčilo? Také mne zajímá jestli si někdo chválí i nějaké misky, nádobí, protiskluzove podložky na dtolecek

kjp
31. kvě 2018

@garalela Jediné co jsem pořídila... Avent kelímky s víčky... na ukládání příkrmů do lednice, mrazáku. Ty používám hodně. Jinak nic speciálního jsem nepořizovala...

garalela
autor
31. kvě 2018

@kjp a co používáš za náčiní? Psala jsem,že nemáme ani klasický napařovací vějíř, tak sondují, co dokoupit. Ani tyčový mixér nemáme.

cherris
31. kvě 2018

Dobrý tyčový mixér s nastavitelným výkonem a dostatečně malé nádobí do začátku. Protiskluzové nádobí a nevylitelné misky byly u nás naprostým propadákem, protože první, co malý řešil, když se před něj postavily bylo, jak to vylít 😂. A zeleninu na páře jsem nevařila, přijde mi, že to trvá dlouho a v začátcích se stejně mixuje i s vodou (vařit v malé nádobě v málo vodě) takže o nic zdravého nepřijdete.

radecka1
31. kvě 2018

Pařák a tyčový mixér bohatě stačí.

kjp
31. kvě 2018

@garalela Na páře nevařím, takže pařák taky nemám. Bez tyčovýho mixéru bych se osobně neobešla. Jinak nic dalšího... Na stolování toho taky ještě moc nemám, jen pár plastových talířků z Ikei... Takže se taky nechám inspirovat, co poradí ostatní🙂

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
31. kvě 2018

Vařila jsem v malém kastrůlku v troše vody. Pak jsem mixovala, ale zle i rozmačkat vidličkou. Takže nic spešl není potřeba. Jen pár plastových lžiček. Hotové příkrmy(hlavně pak zvlášť maso) jsem mrazila ve formičkách na led.

garalela
autor
31. kvě 2018

formičky na příkrmy jsem tedy už koupila, ale to zavařování mně vůbec nenapadlo

monielle
31. kvě 2018

Ja si koupila parni hrnec a mixuji tycakem 🙂

jankol
31. kvě 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@garalela Parní hrnec je super věc, ten využívám hodně a jídlo z něj má úplně jinou chuť. Pak mám tyčový mixér z lidlu, jsou k němu i další nástavce a díly a ten využívám taky plně a tyto dva mi bohatě stačí. Na skladování pokrmů používám plastové dozy na zacvaknutí s gumičkou proti protečení.

dixi86
31. kvě 2018

Mražení mi přijde lepší než zavařování(a to zavařuji běžně), ale zelenina, některé druhy, kvasí a s masem to je velká komplikace. Ze začátku stačí menší hrnec a tyčový mixér, my máme parní hrnec, tak pak v něm. Z kraje(kdy už syn jedl skoro porci), tak jsem dělala příkrmy ve velkém a zamrazovala. Pak kelímky Avent nebo pidi kelímky na uchování. Někdo zamrazí zeleninu a maso po druzich a přidává dle potřeby a chuti. Záleží na sezoně a možnostech nákupu. Ale tyčák bohatě postačí.

robin92
31. kvě 2018

@garalela Mam parni hrnec a prikrmy jsem uz od zacatku mackala jen vidlickou a stacilo to, ale nektere ditky muze z velkych kousku natahovat.

barchen
31. kvě 2018

@garalela Vařím téměř denně. Papiňák, tlakový hrnec ani jiné super hrnce nemám. Co mám, je přes 30 let starý pařák od tchyně ale použila jsem ho párkrát, vařit dva kousky brokolice a jednu bramboru bylo škoda. Vařila jsem na vodě a nebo pak dusila. Největším pomocníkem byl, je a bude tyčový mixér. Mixovala jsem tím pyré a teď dělám krémové polévky, dítě je miluje, omáčky, ovocné zavařené přesnídávky (tak 100 skleniček různých příchutí), občas těsto na palačinky, lívance nebo sladké jogurtové pěny.

eithelwing
31. kvě 2018

Krabičky na mražení jídel. Zprvu stačily silikonové formy na muffiny nebo kostky ledu, pak už to byly krabičky.
A tyčový mixér, největší pomocník!

pavla555
31. kvě 2018

Tak já koupila v Lídlu parní hrnec (nerezovej hrnec s ,,pařáčkem,, ), ten pak můžeš i běžně používat na vaření a jinak ze začátku dětské lžičenky plastové (je dobré mít i nějakou delší na přesnidávku). Jinak nic. Kecám teď jsem ještě kupovala od Tescomy dětskej nerez příbor 🙂. Pak jak psaly holky je dobrý mít nějaké malé kelímky na zamražení jídla. Jinak doporučuji sklo a porcelán né moc používat plasty a pokud plast tak ,,bezpečnejší ,, (zdravej není žádnej). Plast je pohodlnej ale sklo, nerez, .. je zdravější 🙂.

pavla555
31. kvě 2018

Jo tyčovej mixér je super 🙂 i

luj89
31. kvě 2018

Ahoj, taky jsem tohle dost resila a chtela si koupit ten avent mixer a hrnec 2v1. Ted jsem moc rada, ze jsem to neudelala 😀. dceri je 11 mes. a moc toho nesni, je tak z 95 % kojena... Zeleninu varim v hrnci ve vode a pak pomackam vidlickou, dceri kousky nevadi. Naopak, pokud jsem to projela tycakemy tak to vetsinou nesnedla... No a pak mam formicky na led, do kterych dam zvylou zeleninu, zamrazim a prehazuju do pytliku. Nic vic netreba 😉. jinak koukni i na metodu BLW 😉

ladyhacek
31. kvě 2018

Používala jsem nůž, normální hrnec a obyč ponorný mixér (tyčový s noži) nic "spešl" jsem nekupovala.
Koupila jsem kelímky na uchování od Babymoov a od mléka jsem měla od aventu.

monaluza
31. kvě 2018

Misto kelimku stacily sklenicky od jogurtu, parni hrnec uz jsem mela, ale pouzivala jsem jen obcas, jinak mini rendlicek, obyc tycovy mixer, oblibene jsou talire, misky a pribor z Ikea.

hanih
31. kvě 2018

@garalela Taky jsem nic speciálního nekupovala. Vařila jsem buď v malém množství vody nebo na pařáčku, mixovala tyčákem. Do mrazáku jsem dávala buď v malých krabičkách nebo do tvořítek na led. Co se týká nádobí pro miminko - koupili jsme sadu dvou lžiček (každá trochu jiné šířky), talířek a mističku. Lžičky jsme ještě dokupovali, protože jsme je neustále zapomínali u prarodičů, zato talířek a miska sice byly a stále jsou využívané, ale bohatě by nám stačily porcelánové, co máme doma - dcera dlouho nechtěla jíst a když pak někdy po roce začala, nikdy nic nevylívala, neshazovala, takže často dostávala polívku třeba v porcelánové misce. Ale to chce vyzkoušet, každé dítě k tomu přistupuje jinak 🙂 Jinak lžičky máme značku MAM a jsme spokojení. A od stejné značky jsme kupovali i hrneček se silikonovým pítkem a taky celkem spokojenost (jen tedy to pítko jsme museli často měnit a dokupovat, protože dcera si na něm zkoušela zuby).

garalela
autor
1. čer 2018

@luj89 co je BLW? Formičky na led právě nechci,chci něco testovanýho pro dětskou stravu,tak už mám od nuku

garalela
autor
1. čer 2018

@pavla555 jj myslím na jedny boží skleněné dozicky,co jsem viděla tak šest let zpátky v oztletu v Hatích....

garalela
autor
1. čer 2018

@monaluza ikeu mám daleko a na drobnosti se e-shop nevyplati

garalela
autor
1. čer 2018

@hanih tycak hodně doporučujete, já svůj prodala vloni na bazaru,neměli jsme pro něj vyuziti

pavla555
1. čer 2018

@garalela ja ho do dob materske taky nepouzivala 😂, ale pak jsem zacala, krasne rozmixuje ovoce a mas cerstvou presnidavku, a ted hodne na polivky (kvetakova, brokolicova, cuketova...). A nebo ted jahody s mlikem 😂 Je to rychly a i rychle uklizeny 😉

pavla555
1. čer 2018

@garalela ja mam neco i od kavalierglass (ceska vyroba) sice by mohli vice zapracovat na designu ☺ a jinak ruzne. Kojeneckou lahvicku jsem koupila od MAM sklenenou a pro vetsi mam z nerezu.

luj89
1. čer 2018

@garalela BLW je metoda, kdy se ditko krmi samo nerozmackanym jidlem 😉. Koukni na web jidlo do tlapky.