Vícevrstvá plena nebo čtverce? Máte zkušenost?

petras01
18. srp 2015

ahoj holky,jaké máte zkušenosti s vícevrstvou plenou? Mám doma čtverce ale překvapilo mě že toho moc nevydrží. Teprve začínám 🙂

aklin
18. srp 2015

vícevrstvá plena lépe saje a déle vydrží zadeček v suchu, ale nevýhodou je, že déle schnou.

jbzirafa
18. srp 2015

nasáknou více, o to déle schnou, a jsou tlustější na dítěti. já mám jako vícevrsté, tak čtvercové a kombinuji dle potřeb (jestli budu rdříve přebalovat, jestli je léto a nechci mít moc obalené dítě). u menšího se mi lépe skládaly vícevrstné, u většího dítěte už dávám raději čtvercové klasické, dávám třeba dvě na sebe a tím pádem nasají stejné množství jako jedna vícevrstvá (aspoň podle našeho prcka).

jarkakr
18. srp 2015

My jsme do čtverců koupili v Ikei ručníky dvou velikostí a používám je jako vkládačku. Schne to rychleji než vícevrstvé a nedělá to neforemnou plenku jako můžou dělat dvě na sobě.
@petras01

majkoz
18. srp 2015

Taky tak..čtvercovky rychle schnou, menší zadeček, různé možnosti poskládání...vyrobila jsem si z ručníků froťáků vkládačky...a ze dvou metrů flísu několikatery svrchňáky-ty jdou teda používat, pokud dítě ještě samo nesedí, později tím tlakem provlhnou... Vícevrsté jsem používala na noc, takže mi stačily tři kousky..

jarkakr
18. srp 2015

@petras01 Ano ano, ještě jsme z flísu nastříhali a sešili dva dohromady obdélníky, které dávám Klárince na plenku pořád. Lépe na povrchu schnou a brání opruzení.

majkoz
18. srp 2015

@jarkakr Taky mám pár "zdvojených", ty ještě dávám-ačkoli teď bylo supr období, kdy byl celý dny prakticky bez plíny, prostě naháč zahradní-čůrání se vsákne, bobky sežerou psi 😀 😀 Takže bez práce 😉