Výbavička z lékárny?

fresshinka
11. únor 2019

Ahoj holky, budu objednávat věci z lékarny pro svoje první miminko a nechci nic kupovat zbytečně, co se po tom nevyužije. Máte někdo nějaké tipy? co přidat či odebrat?

Mám zatím:
- teploměr
- odsávačka na nos do vysavače
- biogaia
- infacol
- poporodní kalhotky

Na kosmetiku/hygienu z drogerky mam:
- plínky newborn
- sudokrém/bepanthen
- prsní vložky

zrzeckas
11. únor 2019

Pak jeste vatove ctvrecky a v lih na pupik, ale to az upa ke konci tehu koupit, je na tom i datum spotreby...... Jinak vidim, ze tam mas pro sebe kalhotly a vlozky uz ne, ale to podle me vis a jen si nenapsala a ubrousky na zadecek taky 😃 🙂

A jinak na brisko jsme si my vystacili s kminovym cajem, ale segra davala kapky, caj ji nezabral, tak jestli chces s tim pockat nebo to koupis hned uz je na tobe 🙂

zrzeckas
11. únor 2019

A neco na mazani miminka, krem ci olejicek

fresshinka
autor
11. únor 2019

@zrzeckas jojo vložky jsem tam zapomněla napsat 🙂)

ariadna12
11. únor 2019

@fresshinka dokoupila bych v lekarne lih na pupicek, leky pro mimi na snizeni teploty, z drogerky krem Nivea Wind und Wetter (bez vody na chozeni ven), sampon a mydlo Nivea No Tears, neco na utreni zadecku a genitalii pri prebalovani (Medvidek Eone nebo vlhcene ubrousky), olejik na mazani tela po koupeli, sadu hreben-nuzky-jemny kartac na vlasy (maji snad v dm), poporodni vlozky pro sebe, krem na oblicej po koupeli pro mimi. Pisu, co jsme koupili a osvedcilo se, ale samozrejme ma kazdy jinou predstavu, takze ber jako inspiraci.

eviicka
11. únor 2019

Nejdříve si zjisti, jestli v porodnici něco nedávají. Já dostala líh na pupík, taky vzorek sudocreamu a bepanthenu, které u nás vydržely strašně dlouho. Též léky na horečku bych nekupovala předem, ale až po narození (každé dítko není nemocné a expiračky to nemá kdoví jaké). Miminko jsem myla vodou, zadeček perlanem a vodou. Takže já bych spíše ubrala 🙂. Samozřejmě doplnit vložky, zvážit jestli využiješ perlan nebo třeba teploměr do vody. A nůžky na nehty.

jajulin
11. únor 2019

Vynechala bych biogaiu a infacol (u toho jsem si musela nejdřív vygooglit, co to vůbec je 🙂 ) a přidala líh na pupík. Každé miminko nemusí bolet bříško. A kolikrát ty kapky udělají víc škody než užitku. Jinak super seznam, žádných milion zbytečností 🙂. Vše ostatní bych koupila, až by to bylo potřeba. Čípky na teplotu je také dobré mít, ale myslím, že bez porady s lékařem se dávají až od 3 měsíců. Kosmetika pro miminko je zbytečná, leda v případě suché pokožky něco dokoupit.

kittyy17
11. únor 2019

Pro sebe si kup ještě Purelan, na rozkousane bradavky 😉 jinak si s tím vystacis, dle potřeby vysles do obchodu tatínka

eviicka
11. únor 2019

@jajulin jojo to jsem zapomněla napsat - taky bych vynechala biogaiu a infacol. A koupila až bude a jestli bude třeba.
Ještě jsem si vzpomněla na kojící čaj a pokud budeš chtít před porodem pít, tak maliník. A pokud budeš chtít používat anibal, tak vhodný lubrikant, případně kondomy.

jajulin
11. únor 2019

@eviicka kojící čaj jsem pila, protože mi chutnal, ale myslím, že obecně žádný čaj nemá na vliv na produkci mléka 🙂.