3. dítě nebo práce?

susanne001_
23. říj 2017

Ahojte,
přemýšlím o třetím dítěti, ale nemůžu se rozhodnout. Mam 2 deti 6 a 5 let a praci na zkráceny úvazek, kterou jsem hledala poměrně dlouho. Poslední dobou mě napadá myšlenka mit 3 dite stale častěji, mam ale obavu ze potom opět budu hledat dlouho praci, do té současné se asi nebudu moct vrátit.. je mi 36 let, později uz bych miminko asi nechtěla. Co si o tom myslíte? Manžel by miminko také chtěl..

35_a_budu_mamka
23. říj 2017

Ja bych sla do mimi, pokud po nem touzite. Jistotu prace nema clovek nikdy a dite je dulezitejsi😎 Kdykoliv se muze ve firme zmenit vedouci nebo okolnosti a je po praci. Takze praci bych se nestresovala a sla do mimi👶👍.

odula
23. říj 2017

@susanne001_ ahoj,rozhodovali jsme se moje studium x 3.dite. mam dva starsi ,v dobe rozhodovani jim bylo 6 a 5. Rozhodli jsme se pro dite a je to nejlepsi rozhodnuti co jsme mohli udelat. Holcicka je skvela,je to slunicko cely rodiny. A ja si to s ni uzivam uplne nadherne. Jo v lednu nastupuju do skoly na odpoledni studium . Takze jsem o nic neprisla i kdyz jsem si myslela ze uz asi nikdy nebudu studovat 😀 samozrejme ze nemuzes nikdy vedet co bude - ale zas proc se strachovat o to co bude za tri roky. Treba se otevrou moznosti o kterych zatim nemas ani tuseni 🙂 tak hodne stesti do rozhodovani 👍

zuzineckah
23. říj 2017

Předpokládám, že příjem z tvého zkráceného úvazku není pro vás rozhodující, tak bych neváhala 🙂 Pokud jste pro oba dva, nerozmýšlela bych...
Práce se najde vždycky, byť se někdy hledá dlouho 😉

lucie_91
23. říj 2017

Práci vždy nějak seženete, dítě ne... Netřeba víc psát ❤

andysebesta
23. říj 2017

Rozhodně bych si nenechala ujít možnost mít miminko.Vubec když je pro i tatinek😉

monculais
23. říj 2017

Taky bych neváhala. Obvzlášť když chcete oba 👶

zerog
23. říj 2017

@35_a_budu_mamka souhlasim.mam to stejne,chtela bych treti,mam dve deti a 34 let manzel 40 let,3 a 7 m jedno dite a 1 a 7 m druhe dite.o praci co chci asi tez prijdu pokud doma se tretim.nevim jak dlouho drzej misto.nebo zda by pak zase drzeli kdybych chvili delala,ale cas bezi.no nelze mit vse.

plksv
23. říj 2017

Asi bych v tvém případě šla do třetího dítka. Ale třeba v případě
@zerog bych šla do práce. Řešila jsem něco podobného, chtěli jsme třetí, šla jsem do práce a pořídila si ho těsně před 40. Nejlepší rozhodnutí mého života. Nebyla jsem v kuse na mateřské, udržela si skvělou práci a prcek je naše štěstíčko.

zerog
23. říj 2017

Plksv chapu...ja se priznam ze se bojim aby to pak jeste slo,zatim to slo ok,ale nejake problemy jsou co driv asi nebyly..nebo taky ze s vekem stoupa riziko donoseni,ruznych genetickych vad..kazdy doufa,ze ok....no a taky nechci at je moc vekove od starsich at si vyhraji a rozumi treva,i kdyz to se nikdy nevi.chapu,ze ale i u vas to ma sva plus,jeden si odpocine,starsi ho berou jinak a ze jednomu v kuse na MD hrabe i kdyz brigady mivam casto v jinem oboru.

makky1310
23. říj 2017

Rozhodne bych se rozhodla pro miminko. A pokud chcete oba tak je to podle me jasna volba. Praci treba najdes v pohode. To prece nikdo dopredu nevi jaka bude budoucnost. Jak tu nekdo psal, prace se sezene ale dite ne.

swetlusska
23. říj 2017

Práce bude vždycky, dítě možná ne, takže je to snad jasná volba. ne? 🙂 Hodně štěstí!