Chci miminko, ale jsem nezaměstnaná. Poradíte?

martinahost
3. led 2014

Ahoj holky, prosím vás poraďte mi co by jste dělali na mém místě, Chtěla by jsem druhé miminko, ale jsem bez práce. Když mi před rokem skončila mateřská, tak jsme plánovali že si najdu práci, budu chodit do práce tak rok a potom se budeme snažit o druhátko, no ale už ten rok si nemužu najít práci, nemáme babičky a známe které by se postarali o 4 letou dcerku než by se jeden z nás vrátil z práce a neměl by jí kdo vyzvedávat ze školky a nosit do školky a už me to nebaví, moje touha po miminku roste, práci si stále hledám, ale vypadá to bledě a mám pocit že tak skoro se miminka nedočkáme. Bohužel finančne na tom nejsme nejlíp, manžel sice hezky vyděláva, ale když všechno vyplatíme tak nám toho moc nezustava. Nevím co mám dělat, jestli si mám hledát práci, anebo se začít snažit o miminko, mám pocit že takhle jenom strácime čas , před pul rokem jsem náhodou otěhotněla, ale bylo to mimoděložné těhu a mám jen jeden vejcovod.Na jednu stranu, kdyby jsem byla těhotná, tak by jsme museli vydržet ještě 9 měsícu žít jenom z manželovy výplaty a potom by jsem brala znovu rodičák, který by jsme udělali přes manžela, aby jsem si mohla zvolit tu 3-letou variantu a tím pádem by se zlepšila i naše finanční situace. A na druhou stranu přemýšlím jestli si mám dále hledat práci, aby jsem potom měla nárok na PPM, ale nevím jak dlouho ještě mám čekat a jestli se vubec dočkám nějaké práce a mám strach že čím dýl čekám tak se znižuje šance na normálne otěhotnení. U prvého těhotěnství se nám podařilo na prvýkrát a u toho mimoděložného, sme si taky jednou nedali pozor a už jsem byla v tom, tak myslím že ani ted by nebyl problém . Manžel momentálne moc nechce miminko, ten chce aby jsem šla do práce a až tak, ale kdyby nějaká byla a mne se už nechce čekat.... jenom strácime čas a práce žádna. Když si nenajdu práci tak to bude ješte horší a nevypadá to že by v nejbližší dobe nějaká práce byla, sice práce je, ale buď mě nevezmou, anebo je to časove blbě a tak to nemužu vzít kvuli dcerke, už jsem chtěla aspon brigádne, vyplnila jsem už tolik dotazníku na brigádu a nikdo se mi neozval, a kdyby jsem byla těhotná tak po narození miminka by se naše finanční situace zlepšila, sice po 3 letech by jsem se tomu nevihla, ale momentálne vubec nepřemýšlim co bude za 3 roky, ale co je teď.

martinahost
autor
3. led 2014

Jo, a přemýšlim že co je lepší, jestli být bez příjmu, ještě nevím jak dlouho, anebo dostávat rodičák i když to není nic moc ale je to stále lepší než být na 0. Vážne nevím.

speedygon
4. led 2014

@martinahost byli jsme na tom podobně(finančně určitě hůř, zdravotně líp) a do druhého mimi jsme šli...

heliik
4. led 2014

Taky ted nemám práci a čekáme 2.. =) sice jsme si plánovaly, ze az tak za půl roku co budu pracovat, ale nějak to přišlo trochu dřív..

laurital
4. led 2014

@martinahost Já bych do toho nešla.Situace se může změnit, ale nijak dramatickou změnu bych neočekávala.Pokud máš problém najít si práci po třech letech na RD (a vím, že situace není růžová), jaké to asi bude po sedmi letech v domácnosti?Myslím si, že daleko daleko horší, navíc vám pak přibudou výdaje za děti, které už nebudou malé.Sama mám dítě ve škole a ve školce a finančně je to nákladné.
Řešit nezaměstnanost dítětem mi přijde velmi krátkozraké.Ale ber to prosím jen jako můj pohled na věc, rozhodně ne rýpání nebo odsuzování.

monihart
4. led 2014

Nenapíšu Ti, jestli bych do toho šla nebo ne, ale řešit finance dítětem, je hloupost. Sice budeš mít nějakých 7 tis., ale i miminko něco stojí, přestože třeba máte věci po prvním. Jenom plenky, různé přípravky, později třeba sunar... Nemluvím o tom, že ne všechno bude moct "zdědit" a budete zas platit. A čím bude starší, tím to bude finančně náročnější. Už máš zkušenosti s jedním, tak si to zkus propočítat a uvidíš... Asi proto manžel nechce. Vidí tu obrovskou finanční zodpovědnost, která na něj padne.

martinahost
autor
4. led 2014

@monihart
@laurital
@heliik
@speedygon Holky dík za rady, no nechci to miminko, jenom kvuli penezum, ale nějak se ve mně začína ozývat že by jsem chtěla miminko, oba chceme dvě děti, jen manžel nechce teď. Nevím co dělat a hlavně na miminko je potřeba aby jsme souhlasili oba že?... Když jsem brala mateřskou a dostávala nějakých 7-tisíc+ manželová výplata a taky jsme museli kupovat pleny a jiné věci, díky Bohu jsem dlouho kojila, tak sunar jsme kupovat nemuseli a snád budu kojit i druhé mimi a zvládali jsme to perfektně, nemuseli sme počítat každou korunu a ted chodím do krámu a počítam co mužu koupit a co né a žijeme z výplaty do výplaty, manželovi zvedli plat a díky tomu to i teď zvládame, tak jak to zvládame a kdyby přišlo miminko tak myslím že by jsme to taky zvládali a byli by jsme na tom tak, jak jsme na tom byli s první dcerou když jsem byla na materské a možná ješte líp, ale určite ne huř a po třech letech, nevím možná se něco změní, manželovi každej rok zaměstnávatel zvedá plat, odpadne nám pujčka, zníži se nám hypotéka. Nechci myslet na to co bude za 3 roky, protože ještě nevím co bude zítra Právě že mám stach, že když nebudu mít nějakej příjem, tak to bude už jenom horší a potom už vážně na miminko nebudu moct ani pomyslet.Už jsem strašně zoufala z toho že nemužu najít práci a je to vážne psychická a fyzická zátež, není to tím že chci miminko, aby jsem nemusela do práce, jen jsem myslela že už když nemužu najít práci, tak by jsme si pořídili miminko i tak jsme chtěli dvě deti a kdyby jsem měla práci, tak určite by jsme se už o miminko snažili. Jenom by jsem to chtěla posunout ještě o 3 roky.

kija
4. led 2014

@martinahost Já teda popravdě moc nechápu, s čím chceš poradit, když manžel zatím druhé dítě nechce... Na tvém místě bych si promluvila s ním, jak se cítíš, proč on miminko nechce, jak je to s prací, jestli byste další dítě finančně zvládli apod. Zase byste živili dvě děti a ne jedno.

monihart
5. led 2014

@martinahost V tom případě taky radím promluvit si s manželem. Myslím, že se bojí tak velké odpovědnosti. Bude muset živit už 3 osoby a bude to jen a jen na něm. Ale to jen opravdu hádám. Rozeberte to, zkuste si to propočítat a uvidíte. Každopádně bych neradila "náhodně" otěhotnět, když to manžel nechce. Ale jak psala kija, budete živit 2 děti, ne jedno, takže těch 7 tis. není nic moc.

suzief
5. led 2014

těžká situace, ale pokaždé kdybych šla do mimi jen proto, že to fakt chci, tak mám už aspoň 5 dětí teď.🙂 Teď vážně, manžel by to měl chtít taky, pokud nechce je to problém. Jak píšou holky je to větší zodpovědnost. Je mi jasné, že si frustrovaná situací a že si bez práce a o to horší, že nemáte nikoho, kdo by vám pomohl. NO začarovaný kruh, asi bych to řešila tak, že bych tomu nechala volný průběh, hledala práci a přitom se snažila i o mimi, takže asi tak.