Dát nebo nedat výpověď?

misicka03
28. dub 2021

Ahoj, chtěla bych si s někým popovídat. Chci dát výpověď v práci jsem tady pořád od rána do večera nemůžu si nic zařídit a když je něco akutní musím se prosit aby tu za mě byl šéf. Je toho na mě už celkově moc mám velkou zodpovědnost a jsem jediný zaměstnanec takže na mě vše padá. Mám hrozný depky a večer se bojím usnout, protože vím, že zas bude ráno a bude to nanovo. Šéf mě už nějakou dobu prudí, pořád je něco špatně a nic se mu nelíbí. Já mlčím, protože se nechci hádat. Jsem v gastru a teď si představte, že ste tu samy a lidí se hromadí a hromadí.. nevíte co dřív a máte chuť se vším praštit. Do toho sedí šéf u PC a sleduje to na kameře a když v tom zmatku uděláte něco špatně máte to hned na talíři. Pak mi tady chodí jeho tchýně a do všeho se mi tady sere a za zády pomlouvá. Odejít chci, ale bojím se, že nebudu mít náhradu v téhle době... V pátek je posledního a chtěla bych to podat teď prostě co nejdřív 😒. Práci tu mám jistou a nemám ji daleko. Prostě jak nemám nic jistého tak mám akorát depky. Omlouvám se za sloh.

mimi1004
28. dub 2021

@misicka03 Víš, že výpovědní doba je 2 měsíce? Výpověď dohodou právně neexistuje, takže ti nemusí k 30.4. vyhovět. A pokud jsi jediný zaměstnanec, tak nejspíš ani nevyhoví.

simkrk
28. dub 2021

@misicka03 ahoj, tak v prvni rade bych si promluvila se sefem... Zda nemuzete mit nekoho dalsiho, brigadnici ci druheho zanestnance.. 😊 Vysvetlila mu ze tam ses nonstop, je toho hodne a nemas cas na svuj soukromi zivot, ze potreebujes odpocinek...pak bych se asi zamyslela jakou nas financni rezervu zda muzes byt treba 2mesice bez prace a byt na pracaku.. 😊🙏A podle toho se rozhodla.. 😊🙏

uzivatelkapetra
28. dub 2021

Určitě bych odešla, už jsi vyhořelá a navíc je tam asi zneužíváno tvé povahy. Nevím jak na tom finančně jste a co vlastně případnému novému zaměstnavateli můžeš nabídnout, ale pokud bych fakt nemusela nezůstala bych. Vždyť co z toho života pak člověk má kdyby se cítil pořád takto.

misicka03
autor
28. dub 2021

@uzivatelkapetra úplně si to trefila.. já jsem taková ťáplá když někdo zjistí, že si na mě může došlápnout tak je konec já se neumím bránit. A začínám být i agresivní. Mám co dělat abych nevybuchla.

misicka03
autor
28. dub 2021

@mimi1004 ano to vím..

misicka03
autor
28. dub 2021

@simkrk druhého člověka mi sem nedají a brigádníci moc nevydrží.. on jim pak nechce zaplatit neodpovídá na zprávy a není na ně moc hodnej 🙂. Já je musím prosit aby zůstaly 😒

konidana
28. dub 2021

@misicka03 podej výpověď, Není na co čekat, akorát tě to ničí a vysává. Radši se upni k hledání něčeho jiného 🙂 než jen takhle přežívat 😉. Nebo zkus nejdřív ještě něco intenzivně pohledat, ještě chvíli navíc tam vydržet. Jen aby tě to odkládání pak úplně nesežralo...

kridav
28. dub 2021

Určitě dej výpověď. Taky jsem to udělala, když mi to v minulý práci nevyhovovalo a nebavilo, a nic nového jsem neměla, a riskla jsem to. A našla jsem práci, která mě moc baví a jsem tady moc ráda 😊. Žijeme jen jednou, tak proč dělat něco co nás ničí a nebaví. V práci člověk stráví víc času než třeba s rodinou, tak proč se nechat dobrovolně ničit.

zelenaesmolda
28. dub 2021

@misicka03 neni vubec tvuj problem jestli sef sezene nahradu nebo ne

emamaira
28. dub 2021

@mimi1004 právě proto, že je výpovědní doba 2 měsíce, tak je potřeba aby dala výpověď nejpozději posledního, aby jí běžela od prvního května a ne až od prvního června. Ty dva měsíce se počítají od prvního následujícího mesice. Výpověď dohodou je laicky řečeno rozvázání pracovního poměru dohodou, což samozřejmě existuje😉

mimi1004
28. dub 2021

@emamaira Nemusíš mě poučovat, já tohle vím. Ale tazatelka působí, že chce skončit ze dne na den. A výpověď dohodou NEMÁ oporu v zákoně, tudíž ji nemusí vyhovět.

prostenika85
28. dub 2021

Ahoj, prvně bych Tě ráda povzbudil a ujistila Tě, že nejen u Tebe umí šéf pěkně prudit 😉 Věřím, že toho už máš plné brejle. Píšeš, že pracuješ v gastro oboru a jak jistě víš, současná doba mu moc nefandí. Kamarádka pracuje na personálním odd a říkala, že tam má stohy životopisů kuchařů, servírek apod. To podotýkám jen tak, abys vzala v úvahu i tuto proměnnou. Držím pěsti!

emamaira
28. dub 2021

@mimi1004 ano, je to dohoda, se kterou nemusí zaměstnavatel souhlasit. Tvůj příspěvek vyzněl jako že nelze skončit pracovní poměr dohodou. A jak jsem psala, laicky se to tak říká. Zakladatelka není právník, tak bych ji to hned nevyčítala, že nepoužívá termíny ze zákona😉

mimi1004
28. dub 2021

@emamaira Já ji jen na to chtěla upozornit, aby nebyla zklamaná, když ji s tím šéf vyhodí ze dveří, když píše, jaký je to ***. Pokud to ale ví, tak tím líp. A pokud by to akceptoval, tak pro ni jedině dobře, pokud chce fakt odejít.

netopejr
28. dub 2021

Dej výpověď, neboj se.
Tohke Te ubije. Cim driv půjdeš, tim driv Ti bude lip.
Snad mas pet peněz stranou, ale běž, i kdyby ne.
Vypoved napis spravne a predevsim si nech potvrdit jeji prevzeti. Muze Ti to zaprit. Tak abys mela doklad.