Dávám výpověď a snažíme se o miminko, mám nárok na MD?

leonaxyt
22. čer 2015

Zdravím vespolek, potřebovala bych tkaovou technickou "radu", osvětlení stavu, byla-li jste tu některá v podobný situaci.. Snažíme se několik měsíců o miminko, zatím se nezdařilo, v práci mam smlouvu na dobu neurčitou, takže vlastně ideální stav, stačilo by "počkat", až se povede a vše je růžový - situace v práci je ale momentálně taková, že je čím dál víc neudržitelnýho stresu a já jsem se definitivně rozhodla odejít bez "čekání na těhotenství". Znamená to ale, že budu nějakou dobu nezaměstnaná, nebo - pokud seženu brzy práci- zaměstnaná někde na určito. Jak je to pak ale s výpočtem MD? Budu mít vůbec na nějakou nárok, otěhotním-li jako nezaměstnaná?

gracinka7
22. čer 2015

Zkus najít něco jiného. Já jsem byla v podobné situaci (ale musela jsem odejít kvůli zdravotních důvodů). Nastoupila jsem do nové práce a ke konci zkušebky mě šéf vyhodil (vyjel po mě a já mu nevyhověla), tak jsem hledala další práci a otěhotněla jsem hned po nástupu. Bohužel není všechno úplně v pořádku, takže mě doktor nechal doma a logicky jsem tak o práci přišla. Ale to miminko mi stojí za víc. S prací se to nějak udělá.
Taky jsem uvažovala co a jak, ale nevíš, jak dlouho vám to bude trvat, je zbytečné být doma a čekat...

gepe
22. čer 2015

@xpila Ti poradi 🙂

xpila
22. čer 2015

@leonaxyt To, že bys otěhotněla jako nezaměstnaná nevadí, ale záleží na tom, jestli bys pak ještě byla zaměstnaná. Protože abys měla nárok na PPM, jednak musíš splnit 270 dní nemocenského pojištění za poslední 2 roky, ale zároveň musíš být v době nástupu na MD zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě (ta je max. 180 dní).

leonaxyt
autor
22. čer 2015

@xpila V ochranné lhůtě, nevim jestli tomu rozumím - znamená to, že bych jakoby "musela" otěhotnět do 180 dní po ukončení pracovního poměru?

xpila
22. čer 2015

@leonaxyt Ne ne, to bys musela nastupovat na mateřskou. Takže pokud otěhotníš až po skončení současné práce a jinou si už nenajdeš, tak na mateřskou nárok nemáš.

gracinka7
22. čer 2015

@leonaxyt Ne, do těch 180 dnů bys musela nastupovat na mateřskou.

leonaxyt
autor
22. čer 2015

@xpila
@gracinka7
Děkuji 🙂
Uf, tak.. A nemít nárok na mateřskou znamená, že jsem prostě fakt úplně nula nula nic? Tzn. odešla-li bych teď ze zaměstnání a byla nezaměstnaná, tak pět měsíců podpora a pak doma s nulou těhotná-netěhotná?
Protože nastupovat kamkoliv těhotná, to asi neni úplně košer... A vlastně asi takto:
http://vary.idnes.cz/podvod-zena-zatajila-tehot...

xpila
22. čer 2015

@leonaxyt To by znamenalo, že bys měla nárok ode dne porodu na rodičovský příspěvek. Předtím opravdu jen těch 5 měsíců na podporu, pak případně nějaké sociální dávky (ale to záleží i na tom, kolik vydělává partner). Já už třeba přijímala dvě těhotné, byly to pracovní poměry na dobu určitou a jim to pomohlo, tak v tom nevidím problém.
Jinak co se týče toho článku - divím se, že ji zaměstnavatel nepropustil ve zkušební době. Už jen to, že jde někdo na neschopenku ve zkušební době, je značně podezřelé.

leonaxyt
autor
22. čer 2015

@xpila Díky moc za info 🙂

j.a.n.i
22. čer 2015

@xpila No, co se ke mě dostaly nějaké informace o tomhle případu, tak titulek byl jen výkřik novinářů, v reálu šlo nejspíš o to, že ji někdo vytvořit fiktivní místo, na tom ji bez zkušebky zaměstnal a ona šla po týdnu na neschopenku, aby za ni nemusel platit odvody, prostě podvod s vědomím obou stran.

xpila
22. čer 2015

@j.a.n.i Já si to taky myslím, že to muselo být nahrané z obou stran.

leonaxyt
autor
22. čer 2015

@j.a.n.i Myslím si též - krom toho neznám dnes zaměstnavatele, který přijme zaměstnance bez zkušebky a rovnou na dobu určitou, už to je dnes dost podezřelý.. 🙂)