Dohoda o pracovní činnosti, mohu odejít bez udání důvodu?

koncice
24. únor 2015

ahoj nebudu to rozepisovat co se událo, jednoduše mě jedna kolegyně okradla o 1000kč, normální pracovní doba je 6h, já tam jsem 5h nemám nárok na přestávku ani stravenky, a nedostala jsem peníze za autobus k výpatě, tak se chci zeptat, jsem tam asi měsíc a půl, takže mohu odejít bez udání důvodu? Je to tak všude? Já že jsem četla smlouvu moc tomu zas nerozumím co je tam napsané ale tohle přesně tam není. Plus žádnou vedoucí to nazajímalo že to není moje chyba ale její.

xpila
24. únor 2015

@koncice Musíš dát písemnou výpověď, lze i bez udání důvodu. Pokud v té dohodě nemáš konkrétně sjednanou výpovědní dobu, tak je 15 dní. Lhůta začíná běžet dnem doručení výpovědi druhé straně.

koncice
autor
24. únor 2015

@xpila aha, no ale ted jí těžko seženu, a zítra tam přídju a chci říct že končím, nebudu zas platit další peníze. a nejde že by sme to s tou vedoucí nebo šéfovou sepsaly?

koncice
autor
24. únor 2015

@xpila jo a zapoměla jsem že jsem jen brigádník napsat, jen na výpomoc

horakovaa
24. únor 2015

Musíte dát písemnou výpoved , a důvod nemusíte udavat a je na vás zda jim ho řeknete . Po ukončení by vám měli dát všechny papíry

horakovaa
24. únor 2015

@koncice brigáda ? tak to stačí slovně a pokud néa bude neústupná paní vedoucí tak písemně !

xpila
24. únor 2015

@koncice To je jedno, že jsi brigádník, DPČ je jen jedna. Můžete to samozřejmě ukončit dohodou, ale s tím musí souhlasit i zaměstnavatel. Jinak nemůžeš jen tak skončit.

xpila
24. únor 2015

@horakovaa Pojem "brigáda" podle pracovního práva neexistuje, DPČ je prostě jen jedna. Takže slovní ukončení opravdu nestačí.

horakovaa
24. únor 2015

@xpila Byla jsem na DPČ stačí nahlásit že už končí a druhý den sepsat papíry . Rozhodně je lepší nahlásit ukončení DPČ dřív.

koncice
autor
24. únor 2015

@horakovaa
@xpila

no uvidím zítra co vše bude chtít, ted se monentálně k nějaké tiskárně nedostanu, ale rozhodně už tam nemíním zítra pracovat aby po mě chtěly další peníze.

koncice
autor
24. únor 2015

@horakovaa mě se tohle stalo dnes, a prostě za tu almužnu co dostávám, a nemám nárok na jídlo-stravenky, příspěvěk na dojíždění nepřišel, tak to mi to za to nestojí, ted 1000kč a za týden platit 2? A jet 5hodin bez přestávky?

xpila
24. únor 2015

@horakovaa Jasně, ale to je na vstřícnosti zaměstnavatele. Navíc dřív stačilo ukončení slovně, ale teď už ne. Pokud by ti zaměstnavatel řekl, že trvá na výpovědní době, tak s tím nic neuděláš.

koncice
autor
24. únor 2015

@xpila a co by se stalo když bych odmítla ještě pracovat?

tulikiss
24. únor 2015

@koncice no stane se to ze muze pozadovat naklady ktere mu tim vzniknou, usly zisk pripadne plat jine osoby kterou za tebe vezme..

xpila
24. únor 2015

@koncice Nejen případné náklady, ale taky ti to můžou napsat do zápočtového listu. Nemůžeš prostě jen tak nepřijít.

aneta15
24. únor 2015

jsou dvě varianty buď se ve slušnosti dohodnete a ukončíte to dohodou ihned nebo musíš 15 dní vydržet

morgan
24. únor 2015

Holky, některé jste přes tyhle věci dost šikovné, můžete mi prosím někdo odpovědět na otázku, kterou jse hodila sem https://www.modrykonik.cz/forum/rodinny-rozpocet/mam-vyplnit-danove-prohlaseni/ ?
Díky...

koncice
autor
25. únor 2015

@aneta15 jo tak já vystupuji jedině slušně, uvidíme co na to řeknou ty výš