Hlásit narození dítěte u bývalého zaměstnavatele?

emamir
20. led 2021

Ahoj holky, prosím o radu. Je třeba hlásit narození dítěte do bývalého zaměstnaní?
Smlouva mi skončila během těhotenství (srpen), poté jsem byla na nemocenské a z nemocenské přešla rovnou na mateřskou. Na peněžitou pomoc v mateřství jsem nárok měla, takže jej pobírám. Se mzdovou účetní řeším samé problémy - neodeslání žádosti o PMP, pozdní odeslání podkladů pro vyplacení dávek (nemocenská, mateřská..)...no tohle už je na jinou diskuzi..... Při posledním rozhovoru mi nic neříkala - ohledně toho, ať se ozvu, až se miminko narodí. Na internetu jsem však četla, že se to má hlásit + kopie rodného listu. Je to naše první miminko, takže absolutně nemám přehled, co vše se musí vyřídit (snad jsem na nic nezapomněla). Ví tedy někdo, jak to je? 😊 Hlásit či nehlásit?

lachtanice86
20. led 2021

Ja do práce hlásila u prvního kvůli eldp, dcera se narodila kdyz jsem mela smlouvu. U druhého hlasit nebudu, nemam smlouvu.

merope
20. led 2021

Kopii rodného listu jsem neposílala, ale posílali mi nějaké papíry na sociálku - nicméně právě tuším týkající se PPM, což už je asi vyřešeno. Já to řešila až po porodu, protože jsem rodila v 7. měsíci, den před plánovaným nástupem na mateřskou.

martt
20. led 2021

@emamir Je to sice už 5 let. Tenkrát jsem to měla stejně, jako ty a malyho jsem bývalému zaměstnavateli nehlasila.

emamir
autor
21. led 2021

Super, díky holky ❤️