Hledání práce po RD. Máte tip na homeoffice?

kopernici
1. srp 2024

Dobrý den,
Po delší RD už nějakou dobu hledám práci, situace na trhu práce mimo Prahu stále stejně zoufalá.Navic bydlíme v zapadlé vesničce v Beskydech a skloubit dojíždění s dětmi není jednoduché. Neměl by někdo tip na práci remote, s HO?
Mám VŠ, dělala jsem účetnictví (ale dlouhá pauza RD), angličtina komunikativní.Nebranim se čemukoliv novému.

adula000
1. srp 2024

@kopernici pokud umíš a anglicky, tak by nemusel být problém, viděla jsem kdysi nabídky třeba siemens apod, že část byla HO, nějaká být přímo na pracovišti. Jinak čisté HO si myslím nějaká operátorka callcentra

jadadee
1. srp 2024

Neboj se toho, zadej si to jako podminku, alespon castecne HO. Mne se takto podarilo pri pohovorech vyjednat jeste lepsi podminky. Pracuji ve stavebnictvi a tam je alespon nejaka minimalni účast v kancelari/ na stavbe nutna. Snazim se byt v kanclu alespon jednou tydne, coz s detmi skloubit jde uplne v pohodě.

sussenka
1. srp 2024

@kopernici Hezký den, na toto téma zrovna včera vyšel článek od mojí dobré kamarádky Dany Knoppové, která bohužel nedávno zemřela. Popisuje tam různé možnosti práce z domova, jejich výhody i úskalí a také zmiňuje mentoringový program Rodičovská není brzda od společnosti M.arter, který by vám mohl pomoci najít práci, která jde dobře skloubit s rodinou.
https://marter.cz/jakou-praci-se-vyplati-delat-...

veroniquecz
1. srp 2024

@kopernici co se poptat u bývalého zaměstnavatele? Mě to takto vyšlo, sice jen na DPČ, ale s docházením do kanceláře jen 1x týdně, jinak HO.

babka
1. srp 2024

@kopernici ano, pracuji pro siemens. Mame pobocku v Ostrave a HO je v nabidce. Dva dny v kancelari, ale daji se dohodnout vyjimky na full HO (nevim, jak moc obtizne, nejsem na pozici, ktera se zabyva HR)

squezy
1. srp 2024

@kopernici siemens,abb..pokud umis účetnictví s aj,tak určitě něco najdeš

mikawis
1. srp 2024

@kopernici já bych tedy odepisovala i na inzeráty, kde to přímo nenabízí...důležité je se dostat na pohovor a na závěr říct, že by tvoje podmínka byla taková a taková. Třeba zaujmeš tak, že na to přistoupí a bude nebo najdete zajímavý kompromis