Hledání práce po rodičovské dovolené - Vaše zkušenosti

gab1976
2. únor 2017

Ahoj prosím mám dotaz co se týče hledání práce po md. Je lepší obesílat firmy nebo je obcházet. Do některých firem se ani nelze dostat a životopisy chtějí jen meilem, jen Vám neodpoví. Uvádět děti do životopisu? Jak jste si našly práci? Tady je velká nezaměstnanost a je to těžké. děkuji

leikkka
2. únor 2017

já jsem se včera zaevidovala na pracovní úřad, firmy obesílám, uvidím, zda se ozvou či nikoli. Děti do životopisu uvádím, neboť hledám práci takovou, abych mohla děti zabezpečit a přizpůsobit se.

trolik
2. únor 2017

Ahoj,no abych řekla pravdu nemám na toto téma moc zkušeností-jsem na MD poprvé.Ale můj názor je takový,že je dobré využít "volna" a neusnout na vavřínech.Zkusila bych nějaký kurz nebo třeba brigádku a získat tak cennou praxi a nebo třeba další vzdělání.Pokud mám dostatek info,tak mám dojem,že jsme povinné úvést v životopisu pravdu(týká se počtu dětí)
No a za mě (ještě když jsem byla bezdětná)je lepší osobní kontakt ovšem je-li to možné.Pokud není doporučuji "vymazlený/originální"životopis úvést i proč jsem pro tuto činnost ta nej.co můžu firmě přinést a nezapomenout na jakoukoli praxi i třeba měsíční brigádku nebo 14ti denní školení.Dnes je myslím i dobré dodat foto.
U nás je práce celkem dost ovšem peníze jsou nedostatkové zboží(vysočina)Chodím denně ven s kočárkem a vždycky někde potkám výlohu s inzerátem hledáme výpomoc...

gab1976
autor
2. únor 2017

děkuji, kdybych mohla, tak mám brigádu určitě, ale nemám žádné hlídání. Učení a vzdělávání jen doma, ale to asi není ono co chtějí, certifikáty atd.

mrazulkav
2. únor 2017

Myslím, že na děti stejně přijde řeč... buď člověk v životopisu uvede, že byl určité době na rodičovské dovolené, nebo tam ten údaj bude chybět a asi zákonitě se zeptají, co jste dělala v posledních letech?
Já jsem vždycky první psala mail, pak až si mě brali na pohovor. Ale pokud by se člověk dostal někam osobně, určitě myslím, že to lepší... Ale to bylo taky před dětmi...

budilinka
2. únor 2017

@gab1976 To je právě ono. Dneska by si každý zaměstnavatel představoval, že na rodičovské se bude matka vzdělávat, udržovat a rozšiřovat svoje pracovní obzory tak, aby neutrpěla "ztrátu" na pracovním trhu dlouhodobější péčí o dítě... a co když je to matka samoživitelka, která je vůbec ráda, že sama zvládá péči o dítě??? Zvlášť, když nemá žádné hlídání? Jsem znechucená z nároků (nejen zaměstnavatelů) dnešní doby... Držím pěsti při hledání práce!

uzjetotak
2. únor 2017

Asi snad záleží, na jakou pozici se chceš hlásit, ne? Hledáš-li místo v oddělení IT nadnárodní korporace, budou se na Tebe dívat nechápavě, když příjdeš osobně na personální "nemáte pro mě práci?", zatímco hledáš-li místo za pultem v cukrárně, bude možná majitel naopak rád, že jej nezatěžuješ CVčky a rovnou uvidí, jak na něj působíš v osobním kontaktu, o což mu asi půjde nejvíc.

trolik
2. únor 2017

Ahoj no mě hlídá tatínek když přijde z práce.Babičky mají čas jen občas a nárazově třeba na odpoledne.Máte pravdu,že je to něco úplně jiného když je ženská na dítě sama.
Našemu je 16m a mám v plánu co nejdříve oslovit nějaké ty jesle myslím,že tam berou od 2let.Akorát mám trochu strach jestli má malej dostatečnou imunitu tak uvidím no ve školce by nás to stejně čekalo.
Možná by se dala najít nějaká práce z domu třeba přes PC ale sama nemám zkušenost.Nebo sama něco tvořit a pak prodávat...Každý začátek je těžký.

uzjetotak
2. únor 2017

@trolik Nevím jak jinde, ale u nás je zápis do jeslí v březnu, tak radši si to pohlídat ;)

trolik
2. únor 2017

@uzjetotak děkuju,mám je za rohem byla by to škoda kdyby nás nevzali i když s tim tak trochu počítám když je problém dostat se i do školky.No my bysme to nějak zvládli horší to mají ty maminy co jsou fakt sami.

lennus
2. únor 2017

@gab1976 Moje bývalá kolegyně napsala vše poctivě do CV vč mateřské a nikdo se jí neozýval, jakmile informace o mateřské vypustila, začaly přibývat nabídky práce, takže asi tak.
Ze své zkušenosti doporučuju obeslat s životopisem i známé, protože občas se stane, že někdo někde pracuje a zrovna někoho hledají nebo o něčem ví. Navíc teď je dobrá doba a nahrává zajámecům o práci. Přes známé je to dobré v tom, že se člověk aspoň dostane na pohovor.
Pokud ti jde o nějakou konkrétní firmu, klidně bych se tam ozvala, jinak je asi nejefektivnější odepisovat na nabídky. Držím palce!

elialen
11. črc 2017

V průběhu RD jsem pracovala na DPČ u jedné firmy. Uvedly byste to do životopisu (bez zmínky o mateřské)? Jak bych to měla řešit, když po mně budou chtít zápočťák? A jelikož nevím, jak to vše bude vypadat, tak mám RD prodlouženou o rok, ale malý jde v září do školky. Mám to případně uvést na pohovoru? Nechci už pracovat na dohodu, ale na smlouvu. Děkuji za rady.

martinaiwd
Odpověď byla odstraněná
Zobraz