Já na neschopence, manžel OČR, lze to?

marcelka287
18. led 2019

Ahoj holky, jak se to dela, kdyz budu na neschopence, mam mensi deti, ktery chodi do skolky. Tak musi byt se mnou doma a nebo lze aby mel manzel ocr. A na koho to vlastne bude psane?

bronisek
18. led 2019

Myslím, že to lze, jestliže máš neschopenku, ošetřovačka musí být psaná na manžela a vydat by jí měla dětská lékařka na základě doložení Tvojí neschopenky. Aspoň já jsem si tohle zažila, ale je fakt, že už je to hodně let. Za zeptání nic nedáš. Dětský lékař určitě poradí.

normalnimatka
18. led 2019

může si napsat očr na tebe, že nejsi jakoby schopná se plně starat o dítě. podepisuje to tvůj obvodní. ne dětská.

kaczorka
18. led 2019

Ano může jí napsat na tebe,manžel měl na mě nedávno taky vystavenou očr jak jsem přišla z nemocnice a nebyla jsem schopna se starat o syna..

marcelka287
autor
21. led 2019

@bronisek
@normalnimatka
@kaczorka tak holky dr to napsala na me, ze nejsem schopna pečovat o dite. Nicmene dle info od zname co pracovala na ossz by to melo byt napsano na me, s tim ze se manzel stara o me. Jelikoz pry vlastne deti chodi do skolky takze o ne postarano je, a to ze muz dela dvanactky a nemuze je do skolky odvezt ani privezt nikoho nezajímá. Tak jsem zvedava, pry nam prinejhorsim zavolaji ze to mame špatně vyplnene.. Tak ja nevim. Prijde mi to fakt nesrozumitelne udelane. Jsem zvedava jak to dopadne!

normalnimatka
21. led 2019

@marcelka287 však ano. očr je napsaný na to, že manžel o tebe pečuje, a důvod je i to, že se nemůžeš starat o dítě. a plně se o něj nemůžeš starat ani když do školky chodí, nemůžeš ho tam vodit atd. podle mě je to správně. však tam jsou k zakšrtnutí dvě kolonky. jedna z nich je důvod, ptž pečuješ o dítě.

marcelka287
autor
21. led 2019

@normalnimatka ja si to taky myslim. Asi bude zalezet na tom komu se to nase ocr dostane do ruky. Uvidime. Prinejhorsim se to pry jen opravi a penize prijdou pozdeji.

bronisek
21. led 2019

@marcelka287 opravdu nevím, zda je možné čerpat zároveň nemocenskou a ošetřovačku, spíš myslím, že ne. Já jsem účetní a tuhle situaci jsem ve firmě za 16let nezažila. Myslím fakt, že by ji měl na sebe mít napsanou partner, ale to by zase nemohl chodit do práce, aby dávky vůbec dostal. No možná se od Tebe naučím něco nového, protože čerpání nemocenské a ošetřovačky zároveň jsem nikdy nezažila. Tak hodně zdaru při řešení, jsem ráda, že jsi se ozvala🙂

bronisek
21. led 2019

@marcelka287 Takže manžel dostal ošetřovačku na Tebe a odnesl ji do své práce?

marcelka287
autor
21. led 2019

@bronisek ano presne tak je to myslene. Oba jsme pracujici. Ja na neschopence. A manzelovi napsala. Dr osetrovacku na me. Jakoze. Sem nemocná a nemuzu se starat o dite

bronisek
22. led 2019

@marcelka287 Tak jsem to konečně pochopila, tak to je správně, aspoň já jako účetní to můžu potvrdit, tohle už jsem u nás v práci taky zažila. Přeji brzké uzdravení a krásný večer🙂