Kdy dostanu první dávku rodičovského příspěvku?

luc12
26. bře 2015

Dobrý den,

chtěla bych se informovat ohledně první dávky RP. Jelikož jsem nezaměstnaná a nemám nárok na mateřskou, rovnou nastoupím na RP, který nejdříve mohu žádat až budu mít v ruce rodný list dítěte.

Nevíte, kdy mohu očekávat první peníze ze sociálky?

Předem děkuji.

simdan
31. bře 2015

Jak zažádat,až bude rodný list??to je pro mě nějaká novinka-nebo že by změna zákona?Nyní jsem zaměstnaná,tak to automaticky,ale jak jsem čekala dceru a byla jsem nezaměstnaná na úřadě práce,tak mi dal gynda 6týdnů před porodem papír,který jsem tehdy odevzdala na ÚP a další měsíc jsem dostala už rodičák...Je fakt,že tentokrát tuhle otázku neřeším,jelikož jsem pracující,ale přece rodičák se vyřizuje ještě před porodem a ne až po...nebo se pletu?možná jiná maminka poradí.

lucikpraha
31. bře 2015

Ja dostala 2 mesic po tom co jsem byla na socialce, rp mi prisel tedy za 2 mesice zpetne, maji na to hromadu casu

simcaak
31. bře 2015

Ja teda na PPM taky nemela narok..bxla jsrm na neschopence az do konce šestinedělí. O RP jsem si mohla pozadat az po skončení šestinedeli..ano žadost prijali ale presto se čekalo nez mi budou vyplaceny bsechny davky neschopenky tj.leden..1/2unor..a pote teprve pujde ma zadost dal..tj penize mam očekavat az v dubnu (+zpetne vyplacenou)..to je teda muj připad 🙂

palomitacheca
31. bře 2015

Uz si nepamatuju, jak dlouho to trvalo u syna, ale to bylo jeste podle stareho systemu.
U dcery uz si to pamatuju presne, narodila se 9.8.2012, hned 1.tyden v zari jsem si RP vyridila, do konce tydne mi prisel dopis o priznani RP a dalsi tyden uz jsem mela penize za srpen na uctu.