Kolegyně plánuje s mým manželem víkendy

zuzul80
16. bře 2018

Ahoj. Byla bych ráda za nějakou radu, protože mám pocit, že už asi začínám být zbytečně paranoidní a všechno nafukuji víc jako třeba.
Jsem na mateřské a na syna ( 10 měsíců) jsem totálně sama, ale už jsem si na to zvykla. Cez týden to je normální, protože manžel je furt v práci, někdy až do osmy večera. Peníze jsou potřeba.Takže domů se přijde jenom vyspat. Ale cez víkendy je to horší. To jsem taky s malým sama. Manžel má ještě dceru (12let) s prvního manželství a snaží se s ní trávit nejvíc času jak to je jen možné. Aj na úkor toho, že se každý víkend věnuje jenom dceři. Sem-tam mně někdy zapojí do jejich společného života, abych jsem neřekla, že si mne vůbec nevšímá. Na to jsem si už taky zvykla. Nic jiného mi nezůstalo.
Ale problém je, že teď se seznámil s novou kolegyní. Já ji znám taky protože jsme byli u nich na kafe. A taky znám i jejího manžela i děti. Ale divné mi je to, že každý víkend když oni nemají u sebe vlastní deti tak se ta jeho kolegyně snaží plánovat společné víkendy. Hlavně jenom s mojím manželem a teď po novém taky s manželovou dcerou. Já s malým zůstávám doma, protože je to na celý den. A jsou to také aktivity, kde nemůžu jít s kočárkem.
Mám pocit, že z její strany tam nejde jenom o přátelství. Když jsem byla u ní na kafe, tak stále se věnovala jenom manželovi (se mnou se ani nebavila, spíš mne jenom brala, že jsem tam) a aby se se mnou aspoň někdo bavil tak se o to staral její manžel. Dokonce posílá po manželovi dárky pro jeho dceru, ne nové věci, ale co už prostě nepotřebuje.
Tak teď nevím co si mám o tom myslet. Prosím poraďte.

kebule123
16. bře 2018

Zkoušela jste vymyslet nějakou aktivitu pro vás, syna, manžela a jeho dceru? Něco co zvládnete i s kočárem,.

kajalka
16. bře 2018

Problém není v kolegyni. Problém je v manželovi. Sice tě finančně třebas zajistí, ale co z toho máš? A tvůj syn?

zuzul80
autor
16. bře 2018

To jsem zkoušela taky, ale někdy se to nepovede, protože jeho dcera prostě nemá náladu na mne a na syna. Jdeme ven čtyři, ale vždy se potom nenápadně rozdělí a jsme zase dva a dva. A manžel je toho názoru, že když má holka 12 let tak potřebuje i někdy program pro starší děti.

zuzul80
autor
16. bře 2018

To si taky začínám v poslední době myslet. Manžel byl normální pokud se malý nenarodil. Mám pocit, jako kdyby litoval a chce od všetkého utéct. Asi proto, že v poslední době jsem moc protivná. Prostě někdy je toho na mně moc

kebule123
16. bře 2018

A jak dlouho jste s manželem spolu?

zuzul80
autor
16. bře 2018

jenom rok.

zuzul80
autor
16. bře 2018

Manželé jsem jenom rok.

kebule123
16. bře 2018

Aha no a celkově spolu?

zuzul80
autor
16. bře 2018

2 roky. Možná proto jsou ty problémy. Ale v mojom věku (37, manžel 40) jsem zázrakem otěhotněla. V co jsem už ani nedoufala. A to jsme ani neplánovali.

kebule123
16. bře 2018

Aha, že by to byl pro manžela šok?

zuzul80
autor
16. bře 2018

Tak si to myslím. Pro mně je to taky ještě stále šok. Ale asi jsem se s tím vyrovnala rychleji

zuzul80
autor
16. bře 2018

A je už dost starý na to aby to snad rozchodil. Nemá přece 20

ariadna12
16. bře 2018

Probiralas to s nim? Ze byste meli travit cas vsichni jako rodina? Nebo jinak - zkusila bych se zkamaradit s manzelelem te kolegyne. Mozna pak spolecne vylety prestanou velmi rychle😊.

kebule123
16. bře 2018

Ano, to je taky možnost, víc se seznámit s manželem té kolegyně nebo si koupit nějaký nový hadřík, upravit se 🙂

zuzul80
autor
16. bře 2018

Asi to využiji hned v úterý. 😉 Bude zima a potřebuji k očnímu s malým

katkatris
16. bře 2018

@zuzul80 Já bych si hlavně promluvila s manželem, že se chceš taky s malým účastnit společných aktivit. Mě osobně by se to nelíbilo, kdyby trávil čas s nějakou kolegyní a na nás by si neudělal čas ☹, asi bych taky byla paranoidní ohledně té kolegyně, ale promluvila bych si s manželem a třeba naplánovala společný víkend pro vás všechny i s manželovou dcerou.