Mám jít na neschopenku v 15tt? Dělám dvanáctky

ketkac
13. kvě 2015

Ahoj holky, mám dilema jsem v 15tt, doktor mi nabídl možnost jít na neschopenku a já bych toho ráda využila. Dělám 4 dvanáctky za sebou za počítačem, takže nic extra náročného(i když se to ale liší týden od týdne), ale dva dva dny volna, které potom následují, prospím. Práci mám ráda,celkem jsou tu na mě i závislí, ale nemám vůbec čas myslet na miminko a dělat něco pro sebe. Zaměstnavatel slibuje, že mi zkrátí pracovní dobu, ale přesto, že to s nimi probírám už 2 měsíce, tak k žádnému posunu nedošlo. Zajímalo by mě, zda jste některá řešily něco podobného a jak jste to rozsekly?

aklin
13. kvě 2015

Zkusila bych ještě promluvit si se zaměstnavatel a když ani to nepomůže, tak jít na neschopenku. Raději bych se věnovala sobě a rostoucímu miminku, nebrala bych ohled na zaměstnavatele. Tak samo jsem to udělala i já (měla jsem trochu náročné zaměstnání.).

popoluska305
13. kvě 2015

Ahoj,niečo podobné som teraz riešila.Končí mi rodičovská dovolená s prvým dieťaťom,v červnu mám nastúpiť do práce,ale som znova tehotná.Samozrejme som to zamestnávateľovi zkomplikovala,musí mi prideliť prácu s ohľadom na moj stav(pracujem v sklade).Navrhli mi teda,či nechcem ísť na rizikové.Ja som však odmietla.Som zdravá,tehotenstvo je bez komplikácie,prácu mám rada a hlavne nechcem byť obmedzená vychádzkami na 6hodin denne,to znamená,žiadne dlhšie výlety,prechádzky...A v neposlednom rade,ide aj o peniaze.Na neschopenke by som nemala ani polovicu svojho platu a viem zo skúsenosti,že korunky sa budú hodiť.To je pohľad skor z druhej strany.Skús si oficiálne zažiadať o úpravu prac.doby,máš na to nárok a uvidíš.

handangervidda
13. kvě 2015

Pokud pracuješ tak, že máš čtyři dvanáctky a pak 2 dny volna, tak musíš mít hrozně moc přesčasů, které ti jakožto těhotné zaměstnavatel dávat nesmí.

toga25
14. kvě 2015

Tak jim dej ultimátup. Na jednu stranu jsou na tobě závislí na druhou je té práce na tebe hodně, takže buď ti zkrátí tu dobu, nebo prostě odejdi na PN. Nejde třeba, že bys dělala jen osmičky od po-pá??