Mám jít na pohovor, když jsem si již sjednala brigádu?

linda_01
11. kvě 2021

Dobrý den,
mám takový dotaz, poslední dobou jsen sháněla brigádu. Napsala jsem do dvou firem a obě dvě se mi ozvaly, že mám přijít na pohovor.
Na jednom pohovoru jsem byla dnes a bylo mi řečeno, že mohu nastoupit od příštího týdne. Já jsem souhlasila, jelikož se mi tato práce zamlouvala už od samého počátku víc.
Ale je tu ten problém, že mám jít zítra ještě na druhý pohovor do té druhé firmy. Jde o to jestli má cenu tam chodit, když již brigádu mám sjednanou?
Co by jste v mé situaci dělali?
Děkuji moc každému, kdo mi napíše svůj názor na danou věc.

pampeliska1313
11. kvě 2021

No když už máte sjednané něco o co jste stála víc, navíc rovnou můžete nastoupit, tak bych na ten druhý pohovor prostě nešla..;) Teď je otázka jestli se můžete jen nedostavit, nebo tam radši zítra zavolat a odvolat schůzku, ale to už bude maličkost.

levandule_k
11. kvě 2021

Normálně tam zavolej, nebo napiš, že o pohovor nemáš zájem, že nepřijdeš. Je to slušnost.

kafr
11. kvě 2021

@linda_01 určitě bych se slušně omluvila, však je to normální, že jsi měla více možností.

zoyee
11. kvě 2021

Určitě dej vědět, stačí emailem se omluvit a napsat, že jsi přijala jinou nabídku.

cherie24
11. kvě 2021

@linda_01 na pohovor bych nešla, ale ráno bych jim zavolala nebo napsala mail ještě dnes, s omluvou, že nedorazím, protože jsem jíž brigádu sehnala.

goovana
11. kvě 2021

@pampeliska1313 já bych rozhodne šla
Člověk nikdy neví kdy to bude potřebovat
Pak budeš hledat po druhé a taky si te už nemusí pozvat

pampeliska1313
11. kvě 2021

@goovana to odpovídáte autorce, nebo mně, když jsem označena? Trochu se v té formulaci odpovědi ztrácím.;) Jinak samozřejmě je i možnost jít, ve finále se to může autorce zamlouvat, nicméně, sama napsala, že se jí ta pozice která jí je už nabídnutá líbí víc. Zase jít na pohovor a vědět, že tam nechci, protože chci být jinde mi nepříjde úplně fér.

malinkaelinka
12. kvě 2021

A já bych na ten pohovor šla. Třeba zjistíš, že nabízí lepší podmínky atd. Pokud ne, slušně se omluvit, že se ti nabízené místo nelíbí a hotovo.

barulina
12. kvě 2021

Ja bych sla. Treba to bude jeste lepsi

vitezove
12. kvě 2021

@pampeliska1313 můžete mi prosím říci, v jakém pripade je v pořádku prostě neprijit bez omluvy? Mě to nepřijde v pořádku nikdy. Přece tam lidi čekají, treb kvůli tomu přijedou, udělají si čas atp. Jenom neprijit mi přijde jako vrchol hulvatstvi. Stačí přece zavolat, poslat mejl nebo smsku. Cokoli.

elennka
12. kvě 2021

@linda_01já bych na pohovor šla, když jsem měnila práci, ozvali se mě tři firmy a i když jsem měla jednu práci jistou, na pohovory jsem šla.. ve všech 3 organizacích by mě přijali, já jsem měla cca 4 dny na rozhodnutí a personalistům jsem narovinu řekla, že mám rozjednané nabídky.. a byli rádi za upřimnost, v jedné z organizací jsem zůstala 11 let, a před 3 roky jsem měnila práci. A já sama když dělám výběrové řízení nebo pohovory, jsem ráda za upřimnost a hlavně, pokud se nemůže někdo dostavit a neomluví se nebo nereaguje na emaily, tak pokud se přihlásí znovu, tak ho hned vyřazuji...
tak pohled z obou stran, jak uchazeče o práci, tak jako vedoucí v organizaci - výběrka..

pampeliska1313
12. kvě 2021

@vitezove dovedu si představit podnik, kde se točí jeden uchazeč za druhým a zaměstnavatel pomalu neví, koho má před sebou, proto jsem nenapsala jen to, aby se paní “jen nedostavila” ale radši se ozvala, tak nechápu, proč to tak řešíte. 🙂

linda_01
autor
12. kvě 2021

@pampeliska1313 @levandule_k @kafr @zoyee @cherie24 @goovana @malinkaelinka @barulina @vitezove Všem Vám moc děkuji za Vaše cenné názory a rady❤ nakonec jsem se rozhodla a paní jsem hned ráno zavolala a poděkovala ji za příležitost, že mě pozvala na pohovor a řekla, že jsem již sehnala jinou brigádu.
Paní byla ráda, že jsem jí to dala vědět dopředu a popřála mi dokonce i pěkný den.
Měla jsem z toho strach, ale nakonec to dopadlo úplně v pohodě.
Takže ještě jednou děkuji za Váš čas při psaní odpovědi na tento můj dotaz.❤