Mám jít po pozitivním testu hned na neschopenku?

martina995
28. čer 2015

Kdybych zjistila, že jsem těhotná, jak je to se zaměstnáním? Dělám totiž pěčovatelku a žádný med to není. Mám jít k lékaři hned po pozitivním testu a jít na neschopenku? A kdy si můžu test udělat, když jsme měli nechráněný styk včera, musím čekat až do další možné MS? 🙂 V tomhle se vůbec neorientuju a mám strach, abych něco nezanedbala kdyby náhodou 🙂

madre1
28. čer 2015

Těhotenský test se většinou dělá v den očekávané menstruace a pokud vyjde pozitivně,na ne/potvrzení těhotenství lékařem zbývá dalších 14 dní.Pak teprve můžeš s dr. řešit případnou neschopenku-je pak na něm,jestli Ti jí napíše nebo ne 😉

zo_ja
28. čer 2015

Dohledej si informace - je povinností zaměstnavatele Tě přeřadit na vhodnou práci, pokud to ta Tvoje není (např. manipulace s lidmi, kdy zvedáš moc kg ap.). Pokud nemůže, nemá, tak seš doma za plný plat.
Tvůj zam. by mohl mít administrativu, úklid nebo něco, co dělat můžeš.

mercedesse
28. čer 2015

Já měla pozitivní test asi 10 dní po oplodnění, ale je to duchařina, dálnice byla kolem MS. Já zůstávala doma, protože jsem předtím potratila a byla jsem pak děsně vyplašená, aby se to neopakovalo. Ale pro neschopenku jsem si šla asi v 8 tt a dr. mi ji nabídla sama, právě kvůli tomu potratu.

pmikesova
1. črc 2015

A pokud tě nemá kam přeřadit, tak máš právo být doma za 100% platu, je to neco jako překážka ve výkonu práce na straně zaměstnavatele. To jsem měla já na začátku těhu, když ve škole byly neštovice. 2 měsíce jsem byla doma za plný plat, páč mě neměl kam jinam dát.