Manžel hlídá syna - jaký doklad předložit v jeho práci?

gosa22
7. únor 2015

maminky poraďte, jsem na RD a chodím pravidelně k lékaři, manžel musí hlídat syna, bohužel s jeho zaměstnavatelem není vždy rozumná domluva, existuje něco jako propustka? nebo co předložit, aby to bylo ze zákona? je něco takového?

j.a.n.i
8. únor 2015

@gosa22 No na tuhle situaci mě napadá snad jen OČR... ty se z důvodu lékaře nemůžeš starat o dítko, ale úplně ideální to asi není.

luciene1
8. únor 2015

Já to řeším tak,že manželovi můj lékař potvrdí propustku jako doprovod k lékaři.

j.a.n.i
8. únor 2015

@luciene1 Jo, to by taky šlo, pokud to lékař bude ochoten potvrdit.

sara84
8. únor 2015

Manzelovi potvrdili zatim vzdy propustku, kdyz hlidal a sla jsrm k Mudr. Ted nam potvrdila sestra me manzelovi, byli jsme na alergo testy se synem a ja tehu bych ho uz nezvladla udrzet a manzel zase nevi podrobnosti,co pltrebovala mudr. A bez problemu!

blahova_andrea
8. únor 2015

my taky vždy použili klasickou propustku ze zaměstnání, kterou jsem nechala na jméno přítele potvrdit u svého lékaře. nikdy problém nebyl. poprosila jsem sestru, dr. to ani nevěděl. podle jsou zvyklí a neměl by v tom být problém. pokud má žena dítě a sama musí k lékaři, tak to dítě logicky někdo hlídat musí. jedno razítko na víc sestru nikdy neobtěžovalo a něco jako doprovod dítěte nebo těhotné ženy k lékaři je přímo v zákoníku práce. jen nevím, jak je to tam s placením a délkou volna, ale to už jsou detaily. nárok na to je

gosa22
autor
8. únor 2015

@blahova_andrea
@luciene1
a potvrzují vám to bez problémů i v případě, že tam je s dítětem doma a jedete k lékaři samotné? nechci ke všem doktorům tahat i malého, tím míň teď v chřipkovém období...tak nechám kluky doma a vyřídím si vše...nebyl s tím problém?

blahova_andrea
8. únor 2015

@gosa22 úplně bez problémů. když jsem čekala druhé dítě a šla jsem na kontrolu na gyndu, tak jsem požádala sestřičku jestli by mi vypsala propustku pro přítele, že venku čeká se starším dítětem (takže ho vůbec neviděla, bylo jí jedno, jestli čekají v parku nebo doma 😉 ). ona se jen zeptala jestli propustku máme. jednou si ji mp v práci vzal a předvyplnil a pak ji zapomněl, tak mi sestřička dala razítko na nějakou erární, co tam měla a ať si tam pak vyplníme co chceme 😀 já fakt nevidím důvod, proč by s tím nějaký dr. nebo jeho sestra měli mít problém 😉 😅

gosa22
autor
8. únor 2015

@blahova_andrea bezva díky 😉