Mateřská na druhé mimi a smlouva na dobu určitou

beremeseanicka
24. bře 2016

Vim, ze je tu podobných dorazu spousta, ale nikde se mi nepodarilo vypátrat "muj problém". Planujeme druhe mimi a v soucasnosti mam rodicak na dva roky. Smlouva v praci mi na dobu určitou skončila nekdy když byl malému mesic. S prvním jsem mela normalne nárok na mateřskou, ale jak by to bylo i druhého? Prejdu li rovnou z rodicaku mam nárok na mateřskou i když mi mezitím skončila smlouva na dobu určitou? Mel jste to někdo stejne? Moc diky 🙂

adypro
24. bře 2016

Mám to podobně, během prvního těhot. mi vypršela smlouva na dobu určitou, mateřskou jsem měla, teď mám rodičák do srpna a jsem těhotná. Nárok na mateřskou tudíž nemám, protože nemám pracovní poměr, tudíž budu po narození dítěte žádat rovnou o další rodičovský příspěvek. O příspěvek se žádá až po narození dítěte a vybavení rodného listu atp., to mně říkala paní na úřadě.

j.a.n.i
24. bře 2016

@beremeseanicka Ne, nárok na mateřskou mít nebudeš protože nesplňuješ ty 2 základní podmínky, tedy mít za poslední 2roky účast na nemocenském pojištění alespoň 270 dní a ke dni nástupu na mateřskou být nemocenského pojištění účastna nebo být v ochranné lhůtě po jeho skončení.