Mé místo v práci je po RD obsazené. Co s tím dělat?

holi
13. kvě 2009

Ahoj všem,24.7. mi končí rodičák,který jsem měla na 3 roky.Minulý týden jsem byla za zaměstnavatelem s tím,že bych ráda nastoupila zpět do práce od začátku srpna.Jaké však bylo mé překvapení,když mi řekl,že s mým návratem nepočítal a prodloužil smlouvu na 2 roky se slečnou,které je na mé pozici...Pracujeme ve dvou šéf+asistentka,takže tam evidentně místo pro mě není..Pracuji pro něho 10 let a podotýkám,že jsem návrat brala automaticky a on se mě na něj nikdy nezeptal..Co teď dál?Vím,že mám ze zákona nárok vrátit se,ale zrovna tak mi přece může dát druhý den výpověď,není to tak? A pokud nenastoupím mám nárok třeba na nějaké odstupné?Dá se s tím vůbec něco dělat??? Předem díky za odpovědi.

editah222
13. kvě 2009

Holi, pokud vím, tak tě může propusti jen pro nadbytečnost a musí ti dát odstupné. Ale tato situace je dost divná, snad věděl na jak dlouho máš rodičák ne? Já bych rozhodně do práce nastoupila a čekalo co udělá, jen tak tě domů poslat nemůže.

mikca
13. kvě 2009

holi on ti muze dat vyppved pro nabytecnost jak pise edit..ale to ze s tim jakoby nesoiuhlasis, a chces se do prace vratit a on ji pro tebe nema, musi ti dat na sto ro odstupne myslim ze min. tri platy ...jinak kecy ze netusill ze se vratis jsou blbost, moc dobre to vedel, kdyz jsi jeho zamestnanec, ale spis uz mel jasny a ted se jen vymlouva..,

kacka.va
13. kvě 2009

propustit by tě neměl, je to jeho povinnost ti po tříletém rodičáku dát práci, i když to nemusí být to samé pracovní místo, které si měla před mateřskou. pokud ti dá výpověď pro nadbytečnost, tak je otázka, jestli bys to neuhrála na to, že jsi měla nahlášenou 3 letou mateřskou ,takže s tím měl počítat.

jasie
26. čer 2009

Ahojky holky chci se zeptat, zda zaměstanatel může po vás požadovat Vaše písemné vyjádření... na jak dlouhou dobu jste si zvolila RD?

kacka.va
26. čer 2009

já myslím, že je to normální. U mě chtěl taky podepsat papír, kde jsem doplnila, na jak dlouho chci rodičák.