Multi Level Marketing obecně - máte zkušenosti?

marta_k
24. čer 2013

Zdravím všechny,
zajímalo by mě, zda se tu někomu podařilo prosadit v nějakém MLM a taky třeba zkušenosti těch, které se do toho zkusily pustit a měly špatnou zkušenost…Já tak trochu uvažuju, že něco zkusím, převážně jsem tu našla diskuze o OKG a Dedře…je tu ještě někdo, kdo dělá něco jiného?

danikka
5. srp 2013

@marta_k Ahoj Marti, já mám zkušenost s MLM jen dobrou a po několika letech vím, že je to jen o přístupu, jaký zaujmeš. Když si vybíráš firmu, pro jakou budeš dělat, ber na vědomí, že musíš ten jejich produkt ty zbožňovat, mít s ním dobrou zkušenost. Těžko přesvědčíš někoho, že okg má super bylinný produkt na bolest hlavy, když sama saháš po brufenu (je to jen příklad, holky okgačky, nekamenujte mě, dokonale sortiment okg neznám 🙂 ). Lidi tohle z tebe prostě cítí. A i když nechceš ty výrobky prodávat, musíš je umět prezentovat, jinak se ti nikdo do sítě nezapojí. A další věc je vybrat si super sponzora, který s tebou pojede na začátku krůček po krůčku. jak tě nikdo nepovede, těžko něco dokážeš (kort pokud jde o tvůj první kontakt s mlm) - to si myslím, že je hlavní zádrhel, proč někdo neuspěl, poněvadž pokud ty sama opravdu chceš a jsi ochotná trochu máknout, tak nejde neuspět, myslim si. Jen nekoukej na inzeráty typu - nic neuděláte a budete mít desetitísíce měsíčně, takhle to nefunguje, pokud něco cheš, musíš trošku máknout. Výhoda spočívá v tom, že ten čas si řídíš sama, sama si vybereš, s kým dělat chceš a s kým ne a hlavně, čím víc makáš, tím víc dostaneš, to v mnohém zaměstnání nehrozí (určitě to taky znáš z práce, že koukáš na kolegyni, co si půl pracovní doby lakuje nehty a čte časopis, zatímco ty makáš a výplata vám přijde stejná..) a hlavně je super, že pokud na začátku mákneš, tak pak už ti to jede samo, odjedeš na dovču, nebo si nedejbože zlomíš nohu a peníze ti jdou pořád. A takhle je to v každým MLM, jen si každej musí vybrat tu firmu, která je mu blízká a hlavně koukej na to, aby tam vlbec byl nějaký hmatatelný produkt. Já jsem si třeba vybrala takový mlm, kde zákazníkovi argumentuju cenou a zároveň kvalitou - za stejnou kvalitu zaplatí v obchodě desetkrát tolik, to je mi nejpříjemnější, na cenu slyší všichni a mají-li možnost se přesvědčit, že za ty svoje peníze dostanou opravdu kvalitní produkt ještě dřív, než ho zaplatí, mám vyhráno.
Snad jsem ti pomohla při rozhodování a pokud se do něčeho pustíš, tak držím pěsti ;)

yes79
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
frostfire
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
94petra
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sarkad2856
3. únor 2020

Ahojte , taky dělám MLM s českou ( ekodrogerii) i německou firmou ,

lubina77
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
michalkopecny
10. kvě 2023

Ahoj, já jsem dva roky zpátky působil v OVB, konkrétně pak ve větvi s názvem ProfiFp. Musím přiznat, že i když jsem byl k tomuto oboru nejprve velmi skeptický, tak mě důležitost šíření finanční gramotnosti přesvědčila, že tahle služba smysl má, jen musíš mít štěstí, na koho v takové společnosti narazíš. Pokud má tvůj vedoucí dobré úmysly se svými klienty, může se ti opravdu podařit být v MLM úspěšná. 🙂 Mně osobně pak ale tato práce přestala naplňovat, a tak jsem se vydal cestou toho "klasického" marketingu. V dnešní "online" době je spousta možností, jak si přivydělat, nebo dokonce začít svůj vlastní byznys. Zkus mrknout na stránky agentury, třeba tě bude toto odvětví zajímat. 🙂 https://www.forecom-solutions.com/cs/