Musím po RD odpracovat 270 dní, abych měla nárok na PPM?

nikolic
9. lis 2011

Ahoj..potřebovala bych poradit.V únoru mi končí rodičák a měla bych nastopit do práce,kde mam smlouvu na dobu neurčitou.
Bohužel nemohu nastoupit na stejné pracoviště,ale v rámci nemocnice jen na jinné oddělění.Jenže se připravuji na KET a nevim jak to celé dopadne.
Zajímalo by mne,pokud bych nebyla těhotná a nastoupim,jestli musim odpracovat těch 270dní,abych měla nárok na PPM.
Děkuju.

j.a.n.i
10. lis 2011

@nikolic Nemusíš 🙂

nikolic
autor
10. lis 2011

děkuju..a ani když bych musela podepsat novou smlouvu?nevim jestli mě jenom přeřadí,nebo mě budou ntřeba nutit podepsat smlouvu na dobu určitou.

j.a.n.i
10. lis 2011

@nikolic Smlouvu na dobu určitou tě těžko můžou donutit podepsat... proč bys to dělala, když ji máš aktuálně na dobu neurčitou. Takže bych souhlasila jen s dodatkem ke smlouvě. Jinak i kdybys podepsala novou smlouvu, tak stejně nemusíš těch 270 dní odpracovat, ale proč se dobrovolně vzdávat smlouvy na dobu neurčitou.

nikolic
autor
10. lis 2011

Tak děkuju.....jedný mojí kolegyni na personálnim paní řekla,že bud nastoupí na stejnou pozici,nebo dá výpověd a jiné nutěj podepsat smlovy na dobu určitou.Moc děkuju,budu bojovat za dodatek ke smlouvě....

j.a.n.i
10. lis 2011

@nikolic No, a ta kolegyně na stejnou pozici nastoupit nechtěla? Já to z toho původního dotazu pochopila tak, že na původní pozici pro tebe nemají místo... pokud tam místo mají a ty tam z nějakého osobního důvodu jít nechce/nemůžeš, tak samozřejmě mohou chtít aby dala výpověď nebo podepsala smlouvu na určito. Záleží kdo z vás potřebuje tu změnu.

nikolic
autor
10. lis 2011

Já pracovala na směny,kolegyně taky....nyní bych potřebovala přejít pouze na ranní.Kolegyně měla stejný problem,ale nakonec to vyřešila babičkama a nastoupila do směn,což já nemohu.Původní místo by pro mne bylo,
ale já bych potřebovala pouze ranní služby,takže tu změnu potřebuji já.

j.a.n.i
11. lis 2011

@nikolic Tak to si v horší pozici, nicméně dle ZP je zaměstnavatel povinen upravit ti pracovní dobu, pokud to mu neprání vážné provozní důvody, tak bych se to pokusila hrát na tohle.

nikolic
autor
11. lis 2011

Děkuju...