Můžu nastoupit do práce, pokud jsem na MD a jsem znovu těhotná?

hermaneko
5. bře 2018

Ahoj, chtěla jsem nastoupit od dubna 2018, zpátky do práce, jen brigádně, ale dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Můžu jít tedy na pár měsíců do práce? Chci jít hlavně, kvůli penězům, úspory se tenčí. Myslím si, že by mě vzali i když budou vědět, že jsem těhotná.

j.a.n.i
5. bře 2018

A proč bys nemohla, těhotenství není žádná nemoc (i když se tak dost těhotných chová)...

hermaneko
autor
5. bře 2018

Nevím, jen mě to tak napadlo. Tak pro zaměstnavatele to asi moc výhodné není, když mi pak bude muset platit nemocenskou. Proto se ptám. Možná má, některá maminka zkušenost.

xhex
5. bře 2018

Stejná situace, budeme to řešit pracovní dohodou, je to tak na 3 měsíce

j.a.n.i
6. bře 2018

@hermaneko A proč by ti měl platit nemocenskou, když budeš pracovat?

hermaneko
autor
6. bře 2018

@j.a.n.i A jo máš pravdu. Jsem popleta

petiteka
13. kvě 2018

Ahoj, připojuji se tak trochu k dotazu... Když se má žena po tříleté MD vracet do práce, ale toho času bude v pokročilém stádiu těhotenství s TP řekněme 3 měsíce po předpokládaném návratu, jak to řešit? Jít na měsíc do práce? Nebo na ten cca měsíc pracovní neschopnost? Bude nárok na PPM? Nebo tím, že se nevrátí vyloženě do práce bude rovnou jen rodičovský příspěvek? Co myslíte?

luj89
13. kvě 2018

@petiteka pokud je zdrava, tak do prace, pokud ma rizikove tehotenstvi, tak ppm.

petiteka
13. kvě 2018

Když půjde na měsíc na neschopenku (dost pravděpodobně ano, 1 zamlký těhotenství, 1 rizikové těhotenství, nedávno 1 vyvoláváný porod ve 14 tt indikovaný ze zdravotních důvodů :(, dá se tedy předpokládat, že možná bude opět riziková), bude mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství nebo bude muset dostávat rovnou rodičák, když jí MD plynule navazovat nebude a do práce asi taky nenastoupí (spíš na tu neschopenku)? Doufám, že to píšu pochopitelně... 🙂

katie82
13. kvě 2018

@petiteka bude mít nárok na Ppm

petiteka
13. kvě 2018

@katie82 děkuju.. 🙂