Můžu si stále k mateřské přivydělávat?

semrousek
25. led 2011

Milé maminky,chtěla bych se zeptat,zda si mohu k mateřské přivydělávat,nebo jestli se od nového roku něco změnilo.

vojtisek2007
25. led 2011

můžes sí stále přivydělávat - neomezeně 🙂

valentovasasa
25. led 2011

pozor - musíš rozlišit MATEŘSKOU a RODIČOVSKOU. Na mateřský si můžeš přividělat, ale je to složitější. Mateřská je určitá forma nemocenské, takže si nesmíš přividělat u zaměstnavatele, kde čerpeš dávky a pak, ale tím si nejsem jistá -snad někdo upřesní, si při mateřské nesmíš přividělávat někde, kde je u tebe odváděno sociální a zdravotní. DPP, kde se ti strhává jen 15% daň nevadí.

A na rodičovské si můžeš přividělat neomezeně.

suussy
30. led 2011

Ahoj!Na mateřské by sis přivydělávat neměla,nebo ti hrozí,že ti ji seberou a to co ti do tý doby dali,budeš muset vracet.Na rodičovské můžeš nastoupit,jako já,normálně do práce,ale musíš mít zajištěné hlídání.Do školky nebo jeslí drobek nesmí,jinak ztrácíš nárok na rodičovskou.

sussanah
30. led 2011

je to tak, jak pise suussy, jen doplnim, ze dite do jesli a skolky (mysleno samozrejme statni) muze, ale jen na omezeny pocet dnu, tusim 5 kalendarnich dnu nebo 4h denne v mesici nebo neco takoveho. Rodicovskou dostavas v podstate na to, aby bylo o prcka behem dne postarano nejakou kompetentni dospelou osobou, ale zda to bude matka, nebo to bude chuva, kdyz matka bude pracovat, to uz se neresi, takze pokud chces, tak po 20-22 tydnech (zalezi na nastupu na MD) smele do prace na plny uvazek 😉 🙂