Na kolik dní dovolené mám po mateřské nárok?
Ahoj holky, prosim nevite na kolik dni dovolene mam narok kdyz jsem na materskou nastoupila 28.12.2015 a skoncila mi 11.7.2016 ? Dekuji
@zzdennkaa Za tento rok se ti už pravděpodobně bude dovolená o 1/12 krátit (nepíšeš přesné datumy, ale bude to nejspíš dělat více jak 100 pracovních zameškaných dní). Za rok 2017 ti pak vznikne nárok na celou dovolenou. Před koncem MD požádej zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené za rok 2016 a 2017 tak, aby ti bezprostředně navazovala na MD. Současně už můžeš požádat i o RD, která ti začne po vyčerpání řádné dovolené.
@j.a.n.i Děkuju! Vidím, že tomu rozumíte, můžu ještě jednu otázku ohledně PPM? Jak se počítá, je mi jasné. I to, že dny, které jsem na PN se vylučují. Jen si nejsem jistá, jestli když jsem dostala PN od 7.7.2016, započítám si plat, který jsem dostala za červenec, ale jen 6 pracovních dnů nebo normálně 31. Zkrátka zda se dají odečíst i jednotlivé dny PN nebo jen celé měsíce.... Předem mockrát díky!
@zzdennkaa vyloučené doby jsou na dny nemoci.

@zzdennkaa když se nevybere dovolená před nástupem na PPM, tak si o ní zažádej, at navazuje hned po mateřské.. ještě jestli tomu dobře rozumím bude mateřská od prosince, tak vznikne ještě nárok na dovolenou na celý příští rok, takže dalších 20 dní