icon

Na kolik dní dovolené mám po mateřské nárok?

tripisek
4. zář 2016

Ahoj holky, prosim nevite na kolik dni dovolene mam narok kdyz jsem na materskou nastoupila 28.12.2015 a skoncila mi 11.7.2016 ? Dekuji

Strana
z2
lenoulinkaa
26. zář 2016

@zzdennkaa když se nevybere dovolená před nástupem na PPM, tak si o ní zažádej, at navazuje hned po mateřské.. ještě jestli tomu dobře rozumím bude mateřská od prosince, tak vznikne ještě nárok na dovolenou na celý příští rok, takže dalších 20 dní

xpila
26. zář 2016

@zzdennkaa Za tento rok se ti už pravděpodobně bude dovolená o 1/12 krátit (nepíšeš přesné datumy, ale bude to nejspíš dělat více jak 100 pracovních zameškaných dní). Za rok 2017 ti pak vznikne nárok na celou dovolenou. Před koncem MD požádej zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené za rok 2016 a 2017 tak, aby ti bezprostředně navazovala na MD. Současně už můžeš požádat i o RD, která ti začne po vyčerpání řádné dovolené.

zzdennkaa
26. zář 2016

@xpila Děkujii! Ano, bude to více jak 100 pracovních dní. A pokud bych nastupovala na MD až v lednu, tak již nárok na dovolenou nevzniká?

j.a.n.i
26. zář 2016

@zzdennkaa vznikl by taky.

zzdennkaa
26. zář 2016

@j.a.n.i Děkuju! Vidím, že tomu rozumíte, můžu ještě jednu otázku ohledně PPM? Jak se počítá, je mi jasné. I to, že dny, které jsem na PN se vylučují. Jen si nejsem jistá, jestli když jsem dostala PN od 7.7.2016, započítám si plat, který jsem dostala za červenec, ale jen 6 pracovních dnů nebo normálně 31. Zkrátka zda se dají odečíst i jednotlivé dny PN nebo jen celé měsíce.... Předem mockrát díky!

lenoulinkaa
26. zář 2016

@zzdennkaa vyloučené doby jsou na dny nemoci.

j.a.n.i
26. zář 2016

@zzdennkaa počítá se to na dny.

Strana
z2