Nemocenská a lístky na peníze

claudie89
12. zář 2016

Ahoj holky, patram po netu i diskuzich, zkousim volat na ossz, ale nedari se mi to, proto se obracim na vas. Nikdy jsem nebyla na nemocenske,takze vubec nevim, jak to funguje. Jsem na nemocenske od poloviny cervence. K zamestnavateli jsem v cervenci donesla listek o nemocenske, po 14 dnech listek na nemocenskou. Za cervenec mi prisly penize z ossz. Nicmene v srpnu jsem listek na penize od dr nedostala. Na minule kontrole mi rekla, ze listek na penize dostanu pristi tyden. Bude mi tedy vyplacena nemocenska za srpen? Ten prvni listek pro ossz byl za cervenec ci uz i za srpen? Poradite mi jak to tedy vse funguje? Dekuji

derinne
12. zář 2016

Tak sice nevim jaký jsou lhůty na podání lístku na peníze,ale pokud si opravdu za srpen ještě nic nepodala,tak běž na ossz když ti neberou tel. Já vždycky ke konci měsíce (zhruba kolem 29 +-) jdu pro lístek a vždy 1 nebo nejdýl 2 ho odevzdám v práci. Ty ho ještě přeposílaj do Prahy účetní a ta ho pak teprv přepošle...Kdy jsi byla na kontrole,že ti ho ještě nechtěla napsat,pochopila sestra,že potřebuješ za srpen? Jinak když ti přijdou peníze na účet,máš tam i období za kdy to je.

j.a.n.i
12. zář 2016

@derinne Kdyz zaklafatelka neposlala zadny listek na penize, tak nema smysl chodit na ossz, musi k doktorovi a nechat si ho vyplnit.

derinne
12. zář 2016

@j.a.n.i Právě aby zjistila do kdy to musí odevzdat (jestli to má ještě cenu) a vysvětlit,že jí sestra nenapsala lístek. Pak samozřejmě k dr pro ten lístek.

j.a.n.i
12. zář 2016

@derinne Neni stanoveno do kdy se to musi odevzdat, az to odevzda, tak to ossz zracuje a posle.

derinne
13. zář 2016

@j.a.n.i Ok,já psala že nevim jestli je tam nějaká lhůta. Jen vim, že když jsem poprvé dala lístek hned naší provozní,tak asi třetího mi volala vrchní,že mám hned donést lístek na peníze,že ho nutně potřebujou,tak jsem myslela, že je to do určitého termínu.

nikolavod
13. zář 2016

@claudie89 já jsem stejně na nemocneské jako vy. Pro lístek chodím vždy na konci měsíce a hned ho posílám zaměstnavateli😉 sestřička mi ho vypíše hned, jak příjdu a poprosím o něj😉 myslím, že by měl být poslán do 7.dne v měsíci, ale tím si nejsem jistá, ale jak říkám, chodím ke konci měsíce per lístek a je to😊

j.a.n.i
13. zář 2016

@derinne Tak zaměstnavateli bys to měla doložit včas, to je něco jiného, tomu musíš doložit, že nemocenská stále trvá... ale u OSSZ žádný termín není, teoreticky jim nemusíš dávat lístky vůbec a pak by celou nemocenskou zaplatili najednou po jejím konci.

claudie89
autor
13. zář 2016

Super holky, diky moc vsem 🙂🙂