Nemocné děti, OČR máte jen vy nebo se střídáte s mužem?

kikina9
19. led 2017

Mám teď OČR na dceru, ošklivě si zlomila ruku a musela jsem s ní pár dní zůstat doma. Protože je teď všude plno chřipek, tak řeším (možná zbytečně), jak to udělat, kdyby onemocněl mladší syn. Vím, že mám na OČR na druhé dítě sice nárok, ale v práci by se na to asi moc netvářili...Tak by mě jenom zajímalo, jak to řešíte vy, pokud máte nemocné děti. Berete si OČR jenom vy, nebo se třeba střídáte s manželem? Nebo třeba rešíte dovolenou? Babičku sice máme, ale má zdravotní problémy, takže jí celodenním hlídání nemocných dětí nechci zatěžovat.

lucie7411
19. led 2017

Dcera měla v létě vážný úraz - 10 zlomenin na noze..nohu chtěli šroubovat...já měla OČR vždy těch 9 dní pak den dovolené v práci a znovu OČR 9 dní a pak zase den dovolené a zase OČR, mezi OČR musí být vždy den dovolené nebo musíš ten den do práce a pak si můžeš vzít další OČR, poradila mi to přímo paní na sociálce...Jinak přeji bezké uzdravení !!! my máme následky do dnes :(

lenbela
25. led 2017

S manželem jsme se na OČR střídali, dcera bývala často nemocná. Naštěstí se dokáže o děti perfektně postarat. Hlídací prarodiče nemáme.