Nepřijdu o RP, když budu pracovat na plný úvazek?

pavlanatlinka
16. čer 2013

Ahojky mám takou prosbu mám rodičák na 2 roky a končí mě v prosinci malou se chystám dát od září do školičky kde píšou toto:Využíváním naší školičky nepřicházíte o dávky poskytované během mateřské dovolené!!! 🙂)
je to školička od 1 do 3 let a od září bych se chtěla vrátit do práce malé je ted rok a půl a nevím jak to je stím když budu pracovat na plný uvazek nepříjdu o rodičák?

martinatrnkova
16. čer 2013

neměla bys. k rodičáku si můžeš vydělat kolik chceš, jen musíš podávat daňové příznání a mít hlídání pro malou

kami1984
16. čer 2013

A nesmite pracovat na tutez smlouvu, z jake jste odchazela na MD,potazmo RD. U stejneho zamestnavatele ano,ale na jinou smlouvu🙂

blanka.k
16. čer 2013

U dětí do 2 let je návštěva školky pořád sledovaná (od 2 let se to nesleduje), může ji navštěvovat max.46 hodin v měsíci (jesle/školka a jiná zařízení pro děti předškolního věku)... možná, pokud ta "školička" není oficiálně "školním"zařízením, tak se to nepočítá (syn takto chodí do "školky", která je oficiálně nabízena jako "hlídání" se sazbou za každý den zvlášť, ale tam je to kvůli hygieně, ta by jim soukormou školku v prostorech, kde to je, nepovolila)

vycu
17. čer 2013

kami1984 Při pobírání RP se dá normálně pokračovat ve své smlouvě (ukončí se RD)

pavlanatlinka Do dvou let může do školky max. na 48 hod. měsíčně. Poté je to neomezené. Je to bez ohledu na formu zařízení, pokud jde o kolektivní hlídání, platí to pro všechny formy.

alpakovo
18. čer 2013

a úplně nejlíp poradí na sociálce (teda aspoň mě paní perfektně a ochotně poradila). Zpět do práce se musela nastoupit před koncem RD a jí bohatě stačilo podepsat papír, že o dítě se stará osoba starší 18-ti let a není to školka, po té byla změna, že už školky pobyt dětí údajně nehlastí, takže klidně mohl nastoupit i do školky před třetím rokem 😉