Neschopenka, růžový a modrý papír odevzdám v práci?

verusch
4. čer 2017

Ahoj vim ze to sem asi nepatri ale nikdy jsem na neschopence nebyla dostala jsem tri papiry ruzovy,zluty a modry zluty si nechavam ze neni tam napsane do kdy nenocenska trva zbyle dva mam tedy najednou odevzdat zaměstnavateli ?

j.a.n.i
4. čer 2017

@verusch A to už ji máš ukončenou, nebo jsi na začátku a neschopeka zatím trvá? Od kdy na ní jsi?

lagina
4. čer 2017

Měla by jsi podle mého dostat jenom dva, jeden modrý ten se odnese do práce a jeden žlutý a ten máš mít pořád u sebe. Pokud neschopenka trvá delší dobu jak 14 dní, dostane se ještě jeden (ted nevím, jaká barva a také se odnese do práce), na konci každého měsíce se dostane další "papírek na peníze". Po ukončení se dostane další a ten je zase do práce.

verusch
autor
4. čer 2017

@j.a.n.i no netyka se to me ale přítele kazdopadne ani jeden jsme nemeli nemocenskou nikdy...a je na nemocensla od dnesni noci co jsme byli na pohotovosti

lagina
4. čer 2017

Ahá, tak jeden možná bude pro obvoďáka, ten asi bude hlásit PN na sociálku...

lv
4. čer 2017

Tak to bude ruzovej pro jeho lékaře, zlutej pro něj, modrej do práce. Datum do kdy tam ani být nemůže, konec nemoci, léčení se na nedá předvídat k určitému datu.

verusch
autor
4. čer 2017

A nedavaji se dva do prace?

gabcat
4. čer 2017

@verusch Taky jsem dostala jen 2 na začátku, Tak neporadím. Ale doporučuju si ty papíry celé přečíst včetně všech malých písmen. Bývá tam napsané, že zaměstnanec přes odevzdáním zaměstnavateli je povinen vyplnit zadní stranu atd atd, takže je pak jasné, co komu patří.

sedlackovak
4. čer 2017

@verusch žlutá je jeho,jednu si nechává doktor a jednu zajede do práce

barasrotyrova
4. čer 2017

Ahoj, zluty (II. dil) je pritele a musi ho u sebe nosit stale az do ukonceni PN, to si ho vezme lekar a pritel dostane s ruzovym (cervenym) pruhem (V. dil), kde na zadni strane pak vyplni datum nastupu do zamestnani a podepise se. . Modry pruh (III. dil) se odevzdava do prace na zacatku PN (pritel na nem nic nevyplnuje, nepodepisuje). IV. dil (take ruzovy\cerveny pruh) se odevzdava do prace, kdyz neschopenka trva dele nez dva tydny (na zadni strane se vyplni adresa nebo cislo uctu, kam bude socialka vyplacet penize;+ datum+podpis) a s listkem na penize se odevzda do prace. Jinak se dostavaji listky na penize vzdy na konci mesice, pokud PN presahuje i do nasledujiciho mesice. Nekteri lekari davaji III. i IV. dil spolecne a potom zalezi jak se k tomu postavi v praci, nekde si oba dily vezmou hned, jinde cekaji az po tech 14-ti dnech.

j.a.n.i
4. čer 2017

@verusch No, správně měl dostat jen ten žlutý a modrý a ten růžový až po 14 dnech... ten růžový se dává taky do práce, ale až po těch 14 dnech, pokud tedy nebude uschopněný dřív, když jo, tak by tehnle vůbec dostat neměl a místo toho by dostal jiný růžový.