Nezaměstnaná a těhotná. Jak je to s dávkami?

monikabans
17. říj 2017

Maminky prosim, mame doma 2,5 leteho syna s tim, ze od ledna nastoupi na 4 hod denne do skolky, tudiz jsem v kvetnu po ukonceni rodicovskeho prospevku nesla na pracak s tim, ze si hledam praci a jsem vedena tudiz jako zena v domacnosti starajici se o dite.
Nicmene situace dopadla tak, ze jsem tehotna, tudiz hledani prace pada a chci se prihlasit na pracak at mam alespon nejakou podprou. Mate s tim nekdo zkusenost? Jde se vubec ted na UP prihlasit a pokud ano nevite jaka je podpora? A jak to na UP vubec chodi? Nikdy jsem tam hlasena nebyla a aby me posilali nekam uklizet se mi nechce... to tu podporu radsi ozelim.
Moc dekuji!

lootseek
17. říj 2017

Ahoj, někdy se zde objeví i přímo lidi od zdroje 😉 Pracuju totiž na ÚP na oddělení zprostředkování... Doporučuji podat si žádost o zprostředkování zaměstnání a o podporu v nezaměstnanosti na ÚP v místě trvalého pobytu. Jedna bez druhé nejde. Dá se předpokládat, že jako těhotná budeš hledat zaměstnání obtížně, ale musíš se tvářit, že třeba na zkácený úvazek hledáš 🙂 Podporu budeš mít 5 měsíců ode den podání žádosti (vyraž co nejdřív) a evidenci budeš ukončovat po šestinedělí po porodu druhé ratolesti. Výše podpory (pokud jsi na rodičáku nepracovala) se vypočítává z průměru a dělá cca 4.000,- měsíčně. Tak zvaž, zda se Ti do toho chce. Držím palce!