Pobírání rodičovského příspěvku a zároveň neschopenky

zdenculka22
23. kvě 2017

Ahoj mamči 🙂 momentálně pobírám rodičák ,dceři budou tři 7.6. a čekáme další miminko v září ....rodičovský příspěvek jsem si prodlužovala do konce července,zaměstnavatel mi poslal dopis v němž stálo ,že neumožnují prodloužení rodičáku ....na personálním mi paní řekla at normálně ,jak mi končí ta tříletá lhuta (tedy od 8.6.)donesu neschopenku a budu mit víc peněz....zajímá mě tedy jestli o ten rodičák přijdu ,nebo ho normálně doberu a s ním budu pobírat i neschopenku ....jestli s tím máte některá zkušenost?

j.a.n.i
23. kvě 2017

@zdenculka22 Jo, normálně ho dobereš, pokud tedy nebudeš na mateřskou nastupovat už v červenci, to by se ti krátil podle mateřské, ale PN na něj vliv nemá.

kamste
23. kvě 2017

rodičovská dovolená (= uvolnění ze zaměstnání) je max 3 roky - pak buď zažádat zaměstnavatele o neplacené volno (nemusí vyhovět) nebo nastoupit do zaměstnání nebo na neschopenku (= rizikové těhotenství)
rodičovský příspěvek (= peníze) lze pobírat 2 - 4 roky, vždy max. 220 tis., nejdéle do nástupu na další mateřskou
je možné pobírat zároveň RP a peníze od zaměstnavatele

zdenculka22
autor
23. kvě 2017

@j.a.n.i na materskou budu nastupovat v srpnu 🙂 musim tu neschopenku na te socialce nahlasit,nebo to jim je uplne jedno?

j.a.n.i
23. kvě 2017

@zdenculka22 Je jim to jedno.

zdenculka22
autor
23. kvě 2017

@j.a.n.i děkuji moc 🙂

3cacorky
24. kvě 2017

Já myslela,že neschopenka se musí nahlásit na sociálce, dát zaměstnavateli(on ji tam zašle)než zas nastoupím na druhou mateřskou,podle mě?

j.a.n.i
24. kvě 2017

@3cacorky Tak jednak zakladatelka tou sociálkou myslela UP odkud bere rodičák a druhak neschopenku pošle na OSSZ přímo ten doktor co ji vystavuje, takže zakladatelka ji jen předá zaměstnavateli, ale nikam ji nehlásí, co je povinností zaměstnavatele už není její starost.

3cacorky
29. kvě 2017

Jj tak jsem to myslela,že musí dát zaměstnavateli,když psala ossz 😉