Podle čeho se mi bude počítat PPM, když pracuji na RD?

zudii
25. pro 2014

Na RD pracuji tou formou, že mám od zaměstnavatele přílohu k pracovní smlouvě, podle ní jsem placená podle počtu odpracovaných hodin. Chceme druhé dítě do dvou let věku prvního. PPM se mi bude počítat stejně jako u prvního dítěte, nebo se mi bude počítat z platu, který pobírám teď podle odpracovaných hodin?

mysonek
26. pro 2014

Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou a tu druhou MD stihneš do 3 (3,5) let věku prvního dítěte, tak nemůže být nižší než ta první PPM. Také pracuji při RD, teď mám zkrácený úvazek a když jsem nastupovala, tak mi to na personálním takhle říkali.

xpila
26. pro 2014

Co znamená příloha k pracovní smlouvě a co, že jsi placená podle počtu odpracovaných hodin? To u klasické pracovní smlouvy nejde.

petule12
26. pro 2014

Mne rikali ze pokud mam dite do 4 let veku predchoziho, bude materska stejna jako u prvniho ( pokud bys nemela narok na vyssi) zajimala jsem se o to protoze jsem pracovala pri rodicaku pro sveho zamestnavatele na castecny uvazek a obavala se jak to bude ;) a v pohode, materskou jsem dostala co predtim 🙂

jija
28. pro 2014

Ja jsem pri prvni rd delala pro zamnestnavatele na smlouvu z domu na urcity pocet hodin a druha md byla vyssi nez prvni🙂