Práce na dohodu a dovolená

maminkaodsofinky
30. kvě 2018

Zdravím holky👩🌸 již jednou jsem se tu zmiňovala,že dělám v práci víkendy (na dohodu) ovšem již máme zaplacenou dovču od 7.7 do 15.7 což znamená ,že 2 víkendy bych nebyla v práci😨... A otázka tedy zní:Dá mě vedoucí dovolenou při práci na dohodu nebo ne 😢,nebo to budu mít jako neplacené volno ?
Děkuji za odpovědi

lenoulinkaa
30. kvě 2018

U nás co se odpracuje na dohodu DPP nebo DPČ, tak je zaplaceno podle odpracovaných hodin. Takže by neměl být problém se domluvit a nepracovat.

priefi
30. kvě 2018

@maminkaodsofinky nejspis neodpracujes a nemas. Bylo v planu, ze na dohody bude dovca, ale myslim, ze to jeste neuzakonili, ale nejsem si jista. Mrkni do ZP do paragrafu ohledne dovolene a do paragrafu 75a76, pripadne do obec.ustanoveni ohl.dohod

zuzineckah
30. kvě 2018

@maminkaodsofinky a on te nechce pustit nebo proč se ptáš?

lenoulinkaa
30. kvě 2018

@priefi u dohod nárok na dovolenou nevzniká.

superkousky
30. kvě 2018

Na DPČ nárok na dovolenou nemáš. Můžeš si vzít volno,ale budeš doma zadarmo.

pavuska
31. kvě 2018

u DPČ lze sjednat nárok na dovolenou ve smlouvě ( je to jen na zaměstnavateli jestli chce u DPČ povolit čerpání dovolené) a u DPP nárok není ...pokud si chceš vzít dovolenou v době kdy máš pracovat jsou dvě možnosti, buď ty hodiny neodpracuješ a nebo si ty hodiny po domluvě se zaměstnavatelem napracuješ v jinou dobu

priefi
31. kvě 2018

@lenoulinkaa ja vim, ze ne, taky jsem psala, ze neodpracuje a nema, jen jsem upozornila, ze bylo v planu udelat zmenu konkretne u dpc, ale asi to jeste neprobehlo. Vsak ja nepsala, ze je narok na dovcu, ale ze se ma podivat do zakoniku, zda doslo uz k avizovane zmene, ci nikoli. Tech zmen ma byt vice, ale nevim, kdy se maji zavadet. Treba i dovolena se nebude prepocitavat na dny, ale na odpracovane hodiny atd.