Práce učitelky. Kdy a jak se ucházet o nové místo?

14. říj 2021

Ahoj, tak trochu vyděšeně se jdu poradit. V dubnu dítěti budou 3 a já si dala rodičák do září. Protože do školky ho nevezmou a hlídání nemám. A teď k věci. Vím, že ze zákona mi do 3 let musí držet místo, mám na dobu neurčitou, ale já se tam nechci a ani nemohu vrátit. Denně přes hodinu dojíždění a teď budu muset zvládat školku. Buď ráno, nebo vyzvednout. Záleží jak bude moct manžel. Teď jsem na netu četla, kolik učitelů se vrátilo ke své profesi a mám strach, že v okolí bydliště práci nenajdu. Kdy se mám o nové místo ucházet? A jak? Je lepší obejít osobně či poslat životopis na vytipované školy? Předchozí místo jsem získala hned po škole, tak teď nevím.
důchod.

hojda
14. říj 2021

Záleží, kde bydlíš, u nás učitelé stále chybí (Praha a okolí).

levandule_k
14. říj 2021

Já bych sledovala portál úřadu práce, servery typu jobs.cz, prace.cz. Většinou chtějí první kontakt emailem, poslat životopis. Zatím si třeba můžeš upravit životopis napsat motivační dopis.

gruyerre
14. říj 2021

Začala bych obesílat ředitele škol (emaily) nejdřív v dubnu. Určitě bych nechodila do škol osobně, rozhodně ne po předchozí domluvě. Místo myslím, že seženeš, neboj 🙂

farka
14. říj 2021

Začala bych březen-duben koukat v okolí po webech s prací. Taky záleží co máš za aprobaci 🤷🏻‍♀️ A jestli jsi ochotná učit i jiné předměty. Obeslat emailem s životopisem vybrané školy. Pak je další vlna konec června, konec srpna a teď konec září.

sirinfirst
15. říj 2021

Moje mamka je zástupkyně ředitele na zš. Ačkoli nikoho nehledají, běžně jim chodí životopisy, zakládají si je a kdyby něco, ozývají se, jestli je žádost ještě aktuální.. Takže asi normální praxe - prostě rozešli životopisy s motivačními dopisy na vybrané školy.

ilonne
15. říj 2021

Klidně bych už teď rozeslala email se zivotopisy do skol. Já jsem takto našla skvělé místo.

hojda
15. říj 2021

@sirinfirst Určitě, mohou se třeba v průběhu roku dozvědět, že jim někdo odejde (mateřská/nemoc), tak je fajn, aby o ní už třeba věděli. Nám se stalo už 3x, že učitelka odešla v průběhu roku.

andelka
15. říj 2021

Já budu hledat taky práci ve školství od září (syn je lednový, takže do MŠ nastoupí taky až příští rok v září), a chci na jaře obeslat všechny školy, které jsou schůdné, a zároveň sledovat nabídky práce. Obesílat školy už teď, když nemůžu nastoupit dřív než v září příštího roku mi přijde příliš brzy.

gracetheworld
15. říj 2021

Podle mě by bylo nejlepší obeslat školy ve tvém okolí. Dost bude asi záležet i na aprobaci. Také by to chtělo včas dát vědět tvé původní škole, že tam nenastoupíš, aby měli čas to řešit.
Pro mě je toto zajímavé, i když neaktuální téma. Nemám VŠ vzdělání uznatelé v ČR, ale až půjdu na mateřskou, tak si chci peďák dodělat dálkově a po mateřské chci jít také učit. Doufám že v tu dobu budou někde v mém okolí hledat angličtináře 😀