Práce ve školní družině

rehurbarb
17. lis 2016

Chtěla bych se zeptat všech vychovatelek, jak hodnotí práci v družině? Co se vám tam líbí/nelíbí? Od pracovní doby po náplň? Jak je těžké zaujmout dnešní děti, které jsou závislé na telefonech a internetu? Co se vám osvědčilo, zkrátka vše, o co se lze podělit. Děkuji!

hanyas
17. lis 2016

Kde zacit? 🙂 zrovna ted se mi nelibi, ze cely ped.sbor ma zitra reditelske volno, ale druzina bude v provozu.

juanka
17. lis 2016

Líbí se mi pracovní doba: 28 hodin/týdně, zbytek na domácí přípravu (=pro mě volno).
Náplň je taková, jakou si jí udělám buď sama, nebo ve spolupráci s ostatními vychovateli. kteří mají na starosti jiné třídy. Např. každý měsíc může mít nějaké téma a s tím spojené aktivity.

Děti není těžké zaujmout, jsou soutěživé a tvořivé. Jen je potřeba dát si tu práci a věnovat se jim. Můžete třeba vyhlásit nějakou soutěž - holčičky si rády nacvičují tanečky. Pro kluky soutěž třeba sportovní, to pak chtějí být stále venku a hrají třeba florbal. Holky taky rády vymalovávají - ideálně něco "in", třeba postavičky z Frozen filmu.

Co se mi moc nelíbí je to chození s nima na obědy. Jednak tam dělají brajgl, sami se v klidu nenajíte, ale co je největší katastrofa je ta vybíravost v jídle a nedojídání. Nevadí když to celé nedojí, to se dá pochopit. Ale co mi vadí je, když si dají jednou do pusy a pak to jdou vyhodit. A pak si jdou 5x pro jogurt. A co nechápu vůbec je, že polívku si neberou automaticky, ať je jaká je. Ale to bude asi výchovou?
A pak chodí: Paní učitelkooo, my máme hlad a už nemáme nic k svačiněěě! 🙂

Super je parta pedagogického sboru, vánoční večírky a tak 🙂

hadruska
17. lis 2016

Ja mam pul uvazku asistenta pedagoga a pul Skolni klub, coz je vlastne minidruzinka, ale zatim vic vykrejvam nemocny kolegyne z druzi. Ta prace je super, v podstate si cele odpoledne ctes, hrajes hry, nebo neco tvoris. Ja to mam rada. Deti jsou vlastne taky fajn, ne´dostavaj znamky, nemusi mit jednu carku a tak.... 🙂 . Je to tedy staly stres, s vysilanim na krouzky, domu a tak, ale to jde zvladnout .Hlavne mit stesti na chapave rodice, za ty jsem vdecna.
S obedem je to ( obzvlast takhle 8-16 nonstop) dost o vredy, ale i to se da. Jejich obedy jim nekontroluju, ani se tim nenechavam vytacet. Jen teda obcas opravuju drzeni noze, okusovani knedliku z vídlicky 🙂.