Práce z domu při dětech - jak to máte časově rozvržené?

29. říj 2020

Ahoj. Chtěla bych se zeptat těch, které pracují z domu, jak to máte časově rozvržené? Pracujete, jen když děti spí, nebo třeba telefonujete nebo vyřizujete emaily i přes den? Nemáte pocit, že tím děti strádají? Dostala jsem nabídku z bývalé práce, ale nejsem si jistá, že půjde všechno udělat od-do po večerech, může přijít něco, co nepočká. Tak nevím, jestli do toho jít.

barmil
29. říj 2020

Jde o to, co to je za práci a jak máš staré děti. Jestli jde "jen" o práci na pc, kterou si rozvrhnes, nebo budeš muset v určitou dobu na konferenční hovory, na jaký úvazek.
Něco jde udělat, když spí, něco třeba tak, že si na dobu hovoru naplánuješ prochazku, dite spi v kocarku a ty telefonujes, kdyz to nemusí být pres video atd

daasqua
29. říj 2020

Já dělám už 2 roky brigádně v původní práci, nicméně jsem si stanovila, kolik toho odpracuji (aby mi to taky dobře daňově vyšlo) a jaké dny budu deadliny přesně dodržovat (závěrka), zbytek mám víc volný - většinou odpovím ten samý den, ale nemusí to být pravidlem, nedělám většinou megaurgentní věci. Pracuji, když se dcera zabaví nebo spí, vše je na PC (kromě zaučování nových zaměstnanců). Hodně věcí dělám, protože ti po mě to ještě neumí či nestíhají, je to různolité. Některé dny nepracuji vůbec, jiné třeba několik hodin, jak se to nakupí.

nazka
29. říj 2020

No dělám večer, když spí a pak dopoledne, když spí a starší je ve školce a v momentě, kdy je něco akutní, tak telefony s dítětem na ruce 🤷‍♀️ jako dá se to. Ale já toho nemám zas tolik

drep
29. říj 2020

Já mám miniůvazek administrativní, jinak spíše prezenčně, ale pravidelně pracuju to hodinu až dvě, co dcera spí, superurgentní věci jsou většinou otázkou pěti minutové odpovědi, tak to zvládnu i s ní. Smysluplně a déle pracovat s bdělou dcerou za zadkem bych nezvládla, ale já mám hyperaktivní dráče, věřím, že jsou děti, co zvládnou samostatné půlhodinové hraní a nezdemolují u toho byt.

emamaira
29. říj 2020

Pracuju takhle dva roky, urgentní maily a telefony vyřídím i přes den, jinak po večerech nebo brzo ráno. Nemyslím, že tím dítě trpí, ale v některých obdobích jsem toho měla až nad hlavu, teď začal chodit na tři dny do školky a je to super pohoda 😀 ale obecně je to dobrý a jsem moc ráda, že mám práci, která tohle umožňuje. Parkrat sem byla nucena urgentne udělat i něco přes den s ním a to pak jedině youtube, aby vydržel aspoň půl hodiny v klidu.

koordinatorka_odboje
29. říj 2020

já přemýšlím, že nechám všeho. Manžel pořád pryč, já na všechno sama a mí dva kluci jsou hodně velká torpéda, které necháš minutu bez dozoru a něco zdemolují, pokusí se strčit do zásuvky, zablokují, zničí. Nejsou to ta bezúdržbová "sedím v koutě a kreslím si"

lovemusicsun
29. říj 2020

Já pracovala nejdřív na částečný a pak na plný úvazek (to bylo dceři 18 měsíců). 3 dny jsem chodila do práce a 2 dny byla na homeoffice doma. To jsem většinou vstávala v pět a do osmi makala než se probudila dcera. Pak něco přes poledne, když spala a pak večer, až zas usnula. Sem tam jsem musela něco vyřídit i jindy, většinou jsem jí pustila písničky nebo pohádku a měla tak chvíli klidu. Dalo se to celkem v pohodě.

sudylichozrout
29. říj 2020

Pracuji pres den i v noci. Pres den maily, telefony, schuzky, noci pak vlastni prace.

lolam10
29. říj 2020

Mne prijde ze prace za to nestoji a par let pocka.ja se venuju jazykum ale ne na ukor deti,jen kdyz spi nebo jsou s manzelem a kdyz to nevyjde nejaky den nicemu to nevadi...

jednaholkaa
29. říj 2020

@lovemusicsun Ja te obdivuju!! Ja jsem na materske s dcerou 1,5 roku a nekdy mam pocit, ze nezvladnu ani uvarit veceri 🙈 Jeste prace? Klobouk dolu..