Pravděpodobný výdělek - jak se počítá?

bunlina
26. pro 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se počítá pravděpodobný výdělek . Měl by vycházet z hrubé mzdy ? Prosím, nekopírujtě ze zákoníku. Jsou tam navazující odstavce a tak nelze zkopírovat pouze pravděpodobnou mzdu ze zákoníku.
Přihlíží se k hrubé mzdě, nebo mzdě pracovníků na stejné pozici se srovnatelnou náplní práce?
Kdy se přihlíží k hrubé mzdě a kdy ke mzdě spolupracovníků?
Byla jsem na mateřské a teď se mi bude počítat odstupné a tak chci vědět z čeho to vypočítají.
Děkuji za odpověď

j.a.n.i
26. pro 2017

@bunlina No, jelikož to nic než těch x navazujících odstavců v ZP neupravuje, tak ti těžko někdo napíše, jak se to počítá... takže si to každý zaměstnavatel dělá tak trochu po svém, někdo to vezme podle hrubé ve smlouvě, některý podle obdobných pozic, tam kde mají tabulky, tak podle tabulek.

bunlina
autor
26. pro 2017

@j.a.n.i Před chvilkou jsem se dozvěděla od kolegyně, že jilí to udělali z hrubé mzdy. Takže mi udělají průměr z hrubé mzdy. Jen Teda by mě zajímalo jak to udělají s vyloučenými dny. V jednom měsíci mám celý měsíc vyloučený. Tzn. 30 dnů vyloučených. To asi budou muset udělat hodinovou mzdu a z toho to vypočítat?

j.a.n.i
26. pro 2017

@bunlina Nebo prostě vezmou to co máš ve smlouvě a nebudou žádné vyloučené dny řešit, ono je to fakt hodně nejednotné.

bunlina
autor
26. pro 2017

Průměr pro odstupné se počítá z hrubé mzdy.pokud není hrubá mzda, tak z pravděpodobného výdělku u kterého se přihlíží nejen ke stejné pozici, ale také ke stejné náplní práce a jestli není mzdá ovlivněna nepřítomností.
U toho průměru z hrubé mzdy mi nejsou jasné ty vyloučené dny.