Problémy se šéfovou

annyk
4. led 2018

Holky, víc hlav, více ví... Od června po RD pracuji v novém zaměstnání, mám nad sebou jednu kolegyni-šéfovou. Nová šéfová nastoupila v listopadu, do té doby to bylo v práci, sice náročné, ale v pohodě. Nyní je to pro mě peklo... Neustále mi něco vytýká, křičí na mě (což jsem nikdy v zaměstnání dříve nezažila), pokud něco udělá ona špatně, shazuje vinu na mě. Zkoušela jsem si s ní o tom promluvit, když mi něco opět vytýkala a já jí říkala, že to není moje chyba, tak začne řvát a její argument je, že je moje nadřízená a já ji musím poslouchat. Snažím se s každým domluvit po dobrém, ale když jsem se dozvěděla, že si na mě byla stěžovat hlavní šéfové, že neplním dostatečně svoje prac. povinnosti, tak už i u mě přetéká kalich trpělivosti. Jsem z ní zdeptaná a nevím, jak to řešit. Mám jít za hlavní šéfovou a říct, jak to vidím já nebo to nechat plavat. Je mi z toho do breku. Jak tohle řešit? Děkuji za reakce.

terezak88
4. led 2018

Ahoj rozhodne bych to resila treba pres personalni nebo pres tu hl. Sefovou. Klidne bych si promluvila s tou kolegyni co na tebe krici, ze bys rada vasi situaci resila pred hl. Sefovou, ze pokud s tebou ma problem tak.at to resite spolecne a ne ze si bude kazdy stezovat zvlast. To je bezna praxe, pokud ma nekdo s nekym problem vzdy se to resi s nezaujatym clovekem. Rozhodne nad tim.ale nemavej rukou. Preji hodne stesti ;)

verunkanatalka
4. led 2018

Ahoj ,přesně ro ,to jsem ti chtěla napsat,je napsáno v příspěvku výše...Opravdu to nenechávej,nejsi žádná rohožka,aby se o tebe kdokoli otíral..Sama jsem si šikanou od nadřízené prošla a tak vím co píšu.Přeji ti hodně sil a bojuj za sebe!!!!!

bamak
4. led 2018

@annyk ja bych si ty jeji vystupy nahrala na diktafon, nebo natocila....pak bych to resila spolecne s sefem a kdyby lhala, ze se k to be chova slusne, tak bych Jim to pustila.

angelinie
4. led 2018

Ahoj, já jsem zažila něco podobného, když jednoho kolegu povýšili a stal se vlastně mým nadřízeným a měl neustále nějaký problém s tím, co dělám, ačkoliv bylo vše z mé strany v pořádku. Navíc mi tvrdil, že jeho nadřízený (člověk o level výš) si na některou moji práci stěžuje. Vyřešila jsem to tak, že jsem napsala tomu o level výš formální email, kde jsem vysvětlila, co, jak a proč dělám, protože jsem věděla, že z mé strany je všecko ok a dala jsem toho prudila na kopii. Přišla mi odpověď, že vše je v pořádku a ten vyšší nadřízený žádný problém neshledává. Takhle jsem to měla i písemně a od té doby nebyl naprosto žádný konflikt 🙂 Takže já radím se nedat.

lotosek
4. led 2018

Určitě řešit co nejdřív, ať se u vedení nezapíšeš jako ta nová neschopná, co jsou na ni stížnosti. Kolegyně se už naučila, že jakmile má nějaký větší konflikt s kolegou, hned to jde nahlásit šéfovi, že mu asi brzo přistane stížnost od toho a toho kolegy a jaká je její verze.

magdalenax
4. led 2018

Sestřelila bych ji jak vránu, to si piš. Až na Tebe zase spustí, podívej se na hodinky a řekni, - hele, dneska je tolikátého (datum) a 12 hodin, 15 minut. Od teďka uděláme změnu, respektive ty. Budeš se mnou jednat slušně a nebudeš na mne zvyšovat hlas - to vše na tykačku, pokud ji ale vykáš, tak i tak, hezky na tykačku a uzavřela bych to větou, - to je prozatím vše, co jsem VÁM CHTĚLA ŘÍCT. A TEĎ VY...., CO JSTE CHTĚLA? Vše v naprostém klidu řečeno. Pokud by nepřestala, tak bych jí řekla, že asi zapomněla na to, že i ona má své nadřízené a že zřejmě nepochopila, co jsi jí chtěla říct, že se s ní již o tomhle či tomhle bavit tímto stylem nehodláš a budeš to řešit jinde. Otočila bych se a šla bych si zase po své práci...., přičemž bych co nejdříve informovala její nadřízenou, hlavně ve smyslu, že šikanovat se rozhodně nenecháš.
Práce mezi lidmi je někdy opravdu těžká a tím, že si necháš líbit to a to, ustupovat to nebude, naopak. Kdo mě zná, tak ví, že pokud řeknu "tak a dost", tak je se mnou tímto okamžikem debata naprosto zbytečná, ať již v životě pracovním, nebo soukromém. Jsem dost empatická, v práci plním přání jako zlatá rybka, asertivní umím být až to průvan v mracích dělá, ale čeho je moc, toho je příliš

magdalenax
4. led 2018

Pamatuj, - lidé si k Tobě dovolí to, co Ty jim sama dovolíš.