Psychologie. Lze si udělat kurz místo vysoké?

adrien17
30. zář 2019

Dobrý den, chci se zeptat. Lze si udělat kurz psychologie bez toho, aniž bych měla vstudovanou vysokou školu apod.. Zkrátka jen s výučním listem..? A šlo by po kurzu soukromně nabízet sezení? Předem děkuji za odpověď 🙂

sudylichozrout
30. zář 2019

@adrien17 Ne, to opravdu nelze. Nastesti. Musis mit hotovou odpovidajici VS. Jinak kurzu si muzes udelat nespocet, ale ty ti nikdy nedaji takove znalosti, abys mohla vykonavat tuhle praci dobre. Bez odpovidajiciho vzdelani muzes napachat silene skody.

zuzkasim
30. zář 2019

@adrien17 Tak to by určitě nešlo🙂 Studium psychologie je dost náročné, vystudovaní psychologové z VŠ si pak dělají ještě tzv. výcvik, což je další studium na několik let, které si pak člověk už platí a je dobré mít k tomu i nějakou praxi. Žádným kurzem se člověk psychologem nestane a už vůbec ne dobrým, k tomu jsou potřeba vhodné vlastnosti, to studium a spousta praxe. Navíc jde obvykle o celoživotní vzdělávání.

motylcice29
30. zář 2019

Ne, to opravdu nejde. Já mám třeba vystudovanou psychologii, ale věnovala jsem se vždy oblasti HR...a rozhodne bych si nikdy netroufla jen tak praktikovat terapeutická sezení, na to je opravdu potřeba Psychiterapeuticky výcvik a praxe.