Rozvázání pracovního poměru dohodou, bude odstupné?

martasek
28. únor 2017

Holky, ptám se za kolegyni, dnes podepsala šéfovi rozvázání pracovního poměru dohodou dle paragr. 49. Žádná zmínka o odstupném. Takže odstupné nedostane? Má třeba ještě nějakou šanci se odvolat?

j.a.n.i
28. únor 2017

@martasek Ne, pokud v té dohodě není odstupné zmíněno nebo tam není zmíněno, že ta dohoda se uzavírá z důvodů uvedených v paragrafu 52 a, b, nebo c, tak žádné nedostane. A proti čemu by se chtěla odvolávat? Má nejdříve číst, pak přemýšlet a pak teprve podepisovat.

filetra
28. únor 2017

@martasek A ke komu by se chtěla odvolat? 🙂 Jak je psáno výše, nejdřív číst potom podepisovat. Jinak úplně ztraceno to není, pokud to bylo prokazatelně z organizačních důvodů, mohla by se odstupného domáhat, ale už bude mít samozřejmě velmi ztíženou důkazní situaci.

martasek
autor
28. únor 2017

No ona je takové trošku tele, ted tu brečí, ale co už, že jo. Děkuji za odpovědi.

j.a.n.i
28. únor 2017

@martasek No, tady se bohužel nedá říct nic jiného, než že za blbost se platí...

martasek
autor
2. bře 2017

@j.a.n.i prosím ještě o radu, kolegyni tedy končí pracovní poměr 31.3. Já jí radím nastoupit hned na nemocenskou. Pokud vím, měla by být ještě 7 dní v ochranné lhůtě. Má tedy nastoupit ještě toho 31.? Nebo až od 1.4.? Nebo je to úplně jedno? Toho 1.4. vychází na sobotu....Děkuji

j.a.n.i
3. bře 2017

@martasek Nemocenská je pro ty, co mají zdravotní problémy a pak se nastupuje, když vzniknou a ne aby si ji někdo plánovat a řešil, kdy je nejvhodnější na ni nastoupit.

martasek
autor
3. bře 2017

@j.a.n.i jejda, ty to nějak prožíváš🙂