Skončila mi RD i prac. poměr, zaregistrují mě na ÚP?

katalinak
1. čer 2015

pokud mi skoncila rodicovska dovolena 24.5 , a mam ukonceny pracovnípomer dohodou s važnymi duvody k 24.5 2015, zaregistrují me na uřade prace ? bylo mi tam žečeno že ne , že mam přijít v zaři až seženu školku , ?

marinka
1. čer 2015

Určitě tě tam musí zaregistrovat, jakmile ti skončí rodičák, i když dítě ještě nemáš ve školce! Jinak by sis musela sama platit zdravotní pojištění..

andelka
1. čer 2015

Nebo než půjde dítě do školky,tak se nahlasit na pojišťovně jako pečující o dítě do 7 let.
Jinak na up se můžeš nahlasit i bez školky.

bubbi
2. čer 2015

Registrace na ÚP nijak nesouvisí s tím, jestli máš nebo nemáš dítě ve školce. Pokud ale zatím práci nehledáš, stačí se nahlásit na pojišťovně jako matka pečující o dítě a budeš mít zaplaceno aspoň zdravotní. (Teda jen do té doby, než malá začne chodit do školky na dýl, než na čtyři hodiny. Pak už to padá.)

sisstin
2. čer 2015

Oni radi maji kecy, ze jako bez hlidani te na UP nevezmou, tehotnou te nevezmou atd. Je to hloupost, pokud jsi obcanem CR, mas tu pojisteni a jsi bez prace, vzit te musi za kazdych okolnosti. 😉

mishah
2. čer 2015

Lépe ukončit PP ke dni 25.5., pak se bude vypočítávat podpora z výdělku před RD, ne z průměrné mzdy, rozdíl může být skutečně velký..ale vzhledem tomu,že už je červen, to je asi už pasé.. A na UP mi bylo řečeno,že se lze registrovat kdykoli, pokud jsou splněny zákonem stanov. podmínky, i v průběhu RD, ale že je to o hledání zaměstnání,ne podpoře..

abalajda
2. čer 2015

Já byla ve stejné situaci a na UP m normální zaregistrovali, jen jsem mela trochu lítání kvůli papírum, ale záleží na koho na úřadu člověk narazí... Ale je lepší se zaregistrovat, protože zdravotní pojištění je ted 1242,- a to není zrovna málo na to aby si to člověk bez příjmu mohl dovolit jen tak platit....

betelgeuzz
2. čer 2015

Zaregistrují, ale musíš počítat s tím, že tě taky pošlou na nějaký pohovor a pokud tě někde příjmou, musíš nastoupit, jinak tě vyřadí.
Pokud práci nechceš, tak se spíš zaregistruj jako osoba pečující o dítě do 7 let, pak za tebe platí zdravotní pojištění stát.