Sleva na manželku

janazedkova
3. říj 2018

Dobrý den, mám dotaz. Manželka má brigádu v obchodě prijem cca 5000 za mesic a rodičovský příspěvek.Po dětech prodává na bazarech již nepotřebné věci. Peníze za staré oblečení se musi započíst do příjmu manželky (68000)? Děkuji za radu.

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
Zobraz
lenoulinkaa
3. říj 2018

@janazedkova taky prodávám oblečení po dítěti a rozhodně na to nevystavuju paragon jako spousta mamin tu. Pokud to nekupujete a neprodáváte za účelem zisku, tak buďte v klidu, je to ostatní příjem, který nebudete připočítávat k brigádě.

betelgeuzz
3. říj 2018

Prodej použitého oblečení po svých dětech se do příjmů nezapočítává. Nejde o žádný daňový únik. Jen pokud by někde nakupovala balíky z ciziny a ty pak prodávala, tak už jde o výdělečnou činnosti.

priefi
3. říj 2018

@janazedkova do prijmu se zapocte jen ta brigada, rp se nezapocitava a pokud prodej vecicek je jen po vlastnich detech, tak tohle se taky nezapocitava,.zapocitavalo by se, kdyby kupovala veci a pak je prodavala, resp.mela by na to zivnost

banitram
17. říj 2018

Jen nezapomeňte, že příjem manželky se počítá v hrubém, ne v čistém a do příjmu manželky se nepočítá rodičovský příspěvek, ale mateřská ano (v tom se někdy chybuje)

janazedkova
autor
18. říj 2018

@banitram jste hodná, dekuji